1 / 1

    Doživotie a natvrdo...toto už je aká nehoráznosť.
    U nás prváci tak chúďatká plakali na šk.dvore😔

    7. máj 2024

    @ivetka1981 aj moja veru bola vyplašená....a smutné je to,že bude horšie

    7. máj 2024

    Aj u nás, choré toto,čo sa robí, by som dotyčného zavrela až by sčernal, ja som tak utekala pre deti,a s takým neskutočný strachom že až, takto všetkých prestrašiť, no debil debil,a to som ešte pekne napísala

    7. máj 2024

    Akože moja chúďatko,taka vyplašená,uplakaná prišla.Takto zbytočne stresovať deti,rodičov a aj učiteľov.Sviniar to je…

    7. máj 2024

    Rodičia, mamičky nestesujte ešte aj v pred deťmi. Je to choré, mne tak volal v piatok syn, ale ja úplne kľud a tak aj on. Ja chápem, že menšie deti sa boja, ale zbytočne neprikladajte aj vy. Mama je učiteľka a áno menšie deti sa poniektore boja, ale keď chodili rodičia pre deti, tak správanie horšie a len väčsiu paniku vyrobili.

    7. máj 2024

    Najlepšie ako to spravili u nás. Deťom nepovedali co sa deje, len ze sa majú zbalit a ísť domov, žiadna panika

    7. máj 2024

    Je to choré ktovie co tým dotyčný sleduje sama som zvedavá......lebo podľa mňa len tak pre nič za nič nenahlasuje podľa mňa niečo od toho dotyčný očakávali....
    Moj syn bol úplne v pohode išli do CVC hrali sa tam učiteľky im len povedali ze musia opustiť školu a bolo s úsmevom išiel domov ze sa nemusí učiť a potom sme mu v kľude vysvetlili ze co a dobre 🙂

    7. máj 2024

    @lizatko1009 to nie je o strese, skôr o hneve-majú si prísť po deti, hneď. Mnohí utekali z práce, niektorým sa nedalo dovolať, edupage nepozreli...musíme si na takéto situácie zvyknúť, byť na ne pripravení. Budú sa opakovať...

    7. máj 2024

    @lizatko1009 Tak nejak...aj ten príspevok nižšie-ako dieťa písalo do sms ,že maminu ľúbi, ak neprežije. Takéto panikárenie bez zjavného dôvodu mi príde až extrémne patetické. Veď to sa deje pod chvíľou, že je na súde, na stanici, v nákup.centre, na škole nahlásená bomba. To bolo aj bude. Treba určite dodržať opatrenia, ktoré toto prináša, ale plakanie a stresovanie? Načo? Na stres a paniku a slzy by snáď malo prísť , keď je k tomu skutočne dôvod a dieťa sa naozaj cíti ohrozené na zdraví a živote.

    7. máj 2024

    @demartka ale sú ženy, ktoré sú doma a dokážu zostresovať a veľmi, nie len hnev, strelí sa rôzne taboriska. Stačí aj tu čítať aj keď vypukla vojna, čo tu ženy písali ak si spomínaš?

    7. máj 2024

    @andrejka2424 toto som čítala a popravde až ma to trocha zarazilo, neviem, možno som to takto nezažila, lebo my sme doma všetci "odolnejšší". A preto je potrebné z detí vychovať aj po psychickej stránke silnejších jedincov.

    7. máj 2024

    @lizatko1009 na dieťa, a rovnako aj u dospelého sa môže vyvinúť post trauma syndróm až po mimoriadnej udalosti.. je to prirodzené a úplne v poriadku, že sa aj doma rodičia o svoje deti boja.. ;)
    kým nazažiješ tak nemôžes povedať, že si "odolná"
    ja som cvičená na mimoriadky, aj na hromadné neštastia, a stačilo, že zahlásili v rýchliku, že je bomba a tiež som sa zľakla a mala som dosť problém .. čiže každý človek je iný a aj keď sme trénovaní... tak situácia a okolnosti ťa vybičujú tak, že dovi dopo ..

    7. máj 2024

    @andrejka2424 80% detí je z toho v strese lebo ich stresuju rodičia 🤦🏽‍♀️ naši to brali úplne v pohode, žiaden stres.

    7. máj 2024

    No u nás v skole to ignorujú....tiež to nie je to práve orechove

    7. máj 2024

    Na druhej strane treba aj reálne uvažovať a učiť tomu aj deti.Panika nikomu,nikdy ešte nepomohla.

    7. máj 2024

    @linduska86 rýchlik je rýchlik, ale toto v piatok nás vôbec nerozhadzalo. Ono jasne z toho 1 vec môže vyletieť a ľudia to už aj ignorujú. Ja to vidím len u nás v bytovke. Zo začiatku keď sa spustilo poplašné každý cumakoval co sa deje a po 4 raze už sa nikto nepostaví ani z gauča aj keby reálne horelo.

    7. máj 2024

    No ale predstavte si ako zareaguje 7 ročne dieťa,keď mu poviete,že je v škole nahlásená bomba.My sme jej to doma vysvetlili,vôbec sme nestresovali.Len chápem,že reagovala tak ako reqgivala

    7. máj 2024

    U nás v škole deti čakali bud v telocvični alebo vonku na daždi. Menšie plakali lebo im nechceli učitelia povedať co sa deje a nevedeli. Potom vyučovanie pokračovalo dalej

    7. máj 2024

    Baby. Ale berte do uvahy aj danu povahu. Mam doma 4deti. Ak neratam najmensiu tak tie tri a kazde ma inu povahu. Syn tretiak neriesil. Dcerka 6-rocna prvacka plakala. Bala sa o kamaratov. O ucitelku.
    Clovek nikdy nevie. Neviem aka situacia bola tam v skole ale…

    7. máj 2024

    @lizatko1009 to je jedno či rýchlik, čí škola - kým nezažiješ na vlastnej koži, nepochopíš.. to proste sa nedá "naučiť" - možno, že v danej chvíli nebude panikáriť, a po dvoch týždňoch sa ti doma začne pocikávať. - prečo? lebo má z toho traumu...
    aj ked napr. pri Spišskej Kapitule zahynuli tie dievčatá.... tam bol krik hluk panika.... deti mali aj 2 týždne po udalosti problém - psychický...
    a učitelky tiež budú mať z toho stresy. (veď učiteľka je jednou nohou v base). tam treba hneď poskytovať krízovú pomoc.. psychologickú a pod..
    ja ako rodič, by som tiež bola v strese - alebo proste by som sa bála, čo je s mojím dieťaťom.. každý človek a teda aj rodič reaguje inak - ty neriešiš , ale tvoja suseda napr. by plakala.. je to normálne

    7. máj 2024

    @linduska86 dobre, tiež by som nechcela vidieť ani zažiť to pri spišskej. Ale viem si vyhodnotiť situáciu kedy robiť paniku a kedy nerobiť.

    7. máj 2024

    Dúfam, že si teraz niektoré uvedomia, ako sa cítia matky a deti na Ukrajine kde toto zažívajú každý deň.

    7. máj 2024

    @lizatko1009 môjmu ujovi sa pred pár rokmi na letisku v Izmire odpálil terorista pred ocami.Hovoril,že to už nikdy nevymaze spred oči a nerozprával o tom nikdy.
    Po zemi chodí veľa posahanych ľudí,ktorým zabíjanie prináša radosť...na môj vkus je tento veľmi vytrvalý a zjavne nezamestnaný...verím,že ho nájdu,ale veľmi tomu neverím,keďže už by ho našli.
    @simka1454 toto bol veľmi škaredý komentár.Preco by si to niektoré mali uvedomiť?
    Btw.pozri o pár geografických sirok nižšie,tam sú ozsjstne masakre...len to je už ďaleko od nas,ze?
    Najviac želám všetkým,aby si nik takéto niečo uvedomovať nemusel.

    7. máj 2024
    7. máj 2024

    @amel prečo by to mal byt škaredý komentár. Ako sa bojíte vy o svoje deti, rovnako sa boja aj tie Ukrajinské matky o svoje deti. Aj ja bojím o svoje deti moja dcéra v škole učí a tiež boli vonku a čakali.

    7. máj 2024

    @simka1454 ja tiež neviem, prečo by som si mala uvedomiť, že sa na Ukrajine boja matky o svoje deti a v Izraeli sa neboja?
    porovnávať teroristický útok a vojnový stav je trošku od veci či?

    7. máj 2024

    @simka1454 nepotrebujem si naživo vyskúšať pocity ukrajinských a I mnohých iných matiek.
    Možno ten človek za tými hlásenia mi to chce,ale logicky podklad v tom nevidím.
    Skus to objasniť.

    7. máj 2024

    @linduska86 ty si písala ako sa bojíš o deti aký máš strach. Ta mama na Ukrajine sa nebojí? Jej netreba pomôcť? Čiže podľa tvojej úvahy, ty sa bojíš, ona sa nebojí. Tam je vojna, tam to nevadí.

    @amel čo tam treba objasňovať. Nie je strach ako strach? A nikde nepíšem aby si to niekto vyskusal naživo. Ide o pochopenie, empatiu a pomoc.

    7. máj 2024

    @simka1454 a nie je?Co ešte treba podľa Teba robiť?
    Co preto robíš Ty?Nezdá sa Ti toto porovnanie trošku memiestne?Mne viac ako trošku.

    7. máj 2024

    @amel takže si to nepochopila.

    7. máj 2024

    @amel ona to uviedla len ako príklad, či si to vôbec niekto uvedomí

    7. máj 2024

    @lizatko1009 rozumiem,ale i ako príklad mi to príde nemiestne.A už vôbec nerozumiem,prečo iba UA.Ale neriešme to,toto naozaj dôležité nie je,dôležité je,aby dotyčného chytili.

    7. máj 2024

    @simka1454 sme na SLOVENSKU !!!!!
    ako si pomohla matkam na Ukrajine? konkrétne?
    + napr. keď sú záplavy v Japonsku - tam matky netrpia- keď už ideš porovnávať?
    Zemetrasenia, kde ľudia prichádzajú o život - tam matky netrpia? napr. Filipíny pred 4 dňami

    ako normalne ...... v kuse iba Ukrajina, akoby inde katastrofy ani neboli ...

    7. máj 2024

    Každý sa bojí o svojho blízkeho, či matka o dieťa, žena o muža, muž o ženu,deti o rodičov, veď aj cesta do orace, školy, výlet môže byť ten posledný. V zhode všedných dní si to človek neuvedomí,len keď sa stane nejaká smutná udalosť. A do každej udalosti stale miešať UA je už cez a potom sa čudujeme že situácia na UA veľa ľuďom ide hore krkom a majú voči nej averziu.

    7. máj 2024

    @linduska86 sme síce na SLovensku, ale aj jednou nohou v Rusku. Ale tebe to nevadí, ako ti aj nevadí,že deti na Ukrajine žijú v takomto strachu už druhý rok. No dúfam,že tvoj prezident čoskoro zabezpečí ten pokoj, čo sľuboval. A áno, Ukrajina nás musí trápiť, lebo je za rohom, je to náš sused a je poslednou hranicou, ktorá nás bráni pred Putinovou čižmou.

    7. máj 2024

    @baumka prepač, ale porovnať neporovnateľné sa mi rozum zastavuje.. riešime tu školy, strach a bomby na slovenských školách - pretože nejaký dement si zmyslel....
    a vy tu riešite Ukrajinu.. a este sa máme uvedomiť, ja som dostatočne uvedomelá a toto mi príde pritiahnuté za vlasy.. . a či ja je to vina? hádam naša? že žijú takto už 2 rok na Ukrajine.. Pozri na Ukrajinu a vojnu mám svoj názor, ktorý teba nemusí vôbec zaujímať.. Netreba bojovať do posledného Ukrajina, ale treba chcieť mier..

    pekný deň

    7. máj 2024

    Dozivitie natvrdo pkus preplatit kazdy jeden vyjazd aspon za mna 👍

    7. máj 2024

    @linduska86 ahaaaaa. Takze sa porovnava neporovnatelne ako pises. To mas sakra pravdu. Takze tebe pride horsie pubertalny vycin o bombe ako bomba skutocna. A ty s dietkami placete, lebo mate stres. A este napises, ze ked nezazijes, nepochopis. No chudatka. To taka ukrajinska matka uz musi byt zvyknuta a ani neceknut. Lebo ona zazila a pochopila. Lebo tu par rozmaznanych spratkov plakalo. A chces mier. Dalsia chcimirka. Takze vlastne podla tvojej logiky, ked budeme podporovat bombove utoky na Sk skolach, tak to skor pominie a bude klud. Svetu mier.

    7. máj 2024

    @stanulienkat Jeziiiis 😳 Tomuto sa povie inteligentná dedukcia.

    7. máj 2024

    @amel to je presne podľa jej názoru. Treba sa vzdať, aby sa zachránil mier a krajinu treba odovzdať krajinu agresorovi.

    7. máj 2024

    @stanulienkat ako prepáč, ale ja som nič také nepovedala ani nevyslovila.. - ze máte podporovať bombove utoky na svk skolach.. to kde si prosím ta vyčítala taku sprostost? .. asi nema dovod sa tu s tebou natahovat.. celkom uskoprsý názor..

    7. máj 2024

    @stanulienkat tiež som nič také nečítala. Ale s témou príspevku to nesuvisi

    7. máj 2024

    @linduska86 treba citat s porozumenim. Treba použiť tú paralelu, ktorú tu používaš v rámci Ukrajiny -treba nechať agresora vyčínať a bude skôr mier.

    7. máj 2024

    @stanulienkat ale ja som písala k merítu veci..

    7. máj 2024

    Preboha,vám tu už niektorým preskakuje....inak aj Ruska matky sa boja o svoje deti,každá matka sa boji. Ale ty vole zase zamiešať Ukrajinu do niečoho úplne iného je fakt dar. A reálne by bolo treba pomáhať....ale tým,čo to potrebujú 😉a dievčence skúste k téme. A bez Ukrajiny💪,ono to ide,len sa treba snažiť. Lebo za chvíľu to budú neockovani dezolati🤣,alebo zaočkované maniaci. Tak dýchajte zhlboka.

    7. máj 2024