Ľutovali ste to, že ste mali viac deti?

15. máj 2024

Ahojte, nechcem aby to vyznelo blbo, je mi jasne, že každá mama to svoje lubi nadovšetko len by má zaujímalo, či ste niekedy oľutovali, že máte viac deti, že ste napríklad neostali pri jednom? Chcela by som druhé bábätko, len sa bojím, ako to budem zvladat (klasicka rodina kde muž je od rana do večera v práci a babky daleko)… Dosť má v rodine odhovaraju, že jedno stačí :/

thirstymonk
15. máj 2024

Dôležité je, čo chceš ty a nie čo na to rodina. Zvlášť keď je ďaleko... keby sa babky starali o to, ako vychovali vlastné deti v prvom rade, bolo by na svete krajšie... Ale to je na inú debatu.

Ja som napr. v určitom bode života ľutoval, že som nezostal pri nula deťoch. Bolo to obdobie, je za mnou a obidva svoje plody milujem. Tretie nechcem, je to masaker. Ale keby prišlo, prijal by som ho s láskou. Ako prvé dva. Veď je to moja vlastná krv pre pána!

To, že niekedy ľutuješ a predstavuješ si, aký by bol život krásny bez deti, že by si si robila čo chceš, že by si mala v domácnosti ticho, nikto by ti nekňučal poza uši a nevypytoval sa stokrát to isté, to je asi normálne. Alebo aspoň ja to vnímam ako normálne v mojom prípade. Ale potom si uvedomíš, aký by bol ten život prázdny...

Chceš druhé dieťa, vieš sa o neho postarať? Smelo do toho!

katica06
15. máj 2024

Nie,ani sekundu

sara07
15. máj 2024

ano je to tažšie ale za mna aspon dve
jedno máš v puberte a to druhe sa ešte mojká je to dieta so všetkým
je to naročnejšie na finanacie, čas všetko ale je to fajn mat dve
hlavne aj pozornost rodiny hlavne babiek je rozdelená lebo to by jedno dieta bez ujmy asi neprežilo kedže každá ide svojim smerom

viera77
15. máj 2024

Nemám deti preto, aby sa mi o ne starali babky a celá rodina. A od toho predsa nezávisí ani ich počet...alebo sa mýlim? Mám ich preto, že ich chcem.

mikadooo
15. máj 2024

x krát 😂. A potom prídu našťastie zas tie lepšie dni...

mircalla
15. máj 2024

Ja nikdy, ani sekundu. Skor to, ze nemam 3

barbora0308
15. máj 2024

To ale musis vediet ty, ak mas pochybnosti, tak by som sa na tvojom mieste do toho nepustala, kym v tom nebudes mat jasno. Ja som tiez vzdy chcela dve...az kym neprislo prve a rozne ine aspekty, ktore vo mne iba potvrdili, ze druhe mat urcite nikdy nebudeme mat.

really8
15. máj 2024

Samozrejme ze ma niekolkokrat napadlo ze naco sme si spravili druhe, ved trom nam bolo dobre. Ale keby mozem vratit cas urobila by som si ho aj tak.

beky223
15. máj 2024

Ani nie tak ľúto, že sú 2, nechcela som mať jedináčika, ale skôr to, že sme to druhé mali príliš skoro...

sheila121
15. máj 2024

Ja som rada že som ostala pri jednom. Pri druhom by ma vyniesli.

evkamotka
15. máj 2024

Mam dve a nie je to vela. Dve su lahsie nez jedno, vela sa spolu prehraju a pomahaju si

anjelicek26
15. máj 2024

Nelutovala.. a ani som sa širokej rodiny nepýtala,co si o tom myslia..

syslik81
15. máj 2024

obcas mi je luto (smutno) ze mam len jedno ... ale viac sa ani nedalo a za to jedno som rada .. aj malej je semtam smutno

salamistka
15. máj 2024

Mne bolo aj bude ľúto, že nemám dve deti, ale jedno, aj keď aj to jedno dieťa je super...keď sa bojíš, ako to budeš zvládať, tak ešte počkaj...partner má aký názor ?

nevenka
15. máj 2024

Mam 4, maju skoro 11, skoro 9, 3 a 16 mesiacov. Nelutujem. Je to narocne a obcas si povzdychnem, predstavim si, ake by to bolo len s dvoma (lebo tie 2, to bola taka predstava, standard) a hned ma to prejde. Takto je to dobre 🙂

ajakinder
15. máj 2024

nikdy... mám 5 a som na nich hrdá a vďačná ❤

ktochytavzite
15. máj 2024

Nie,skor by som lutovala ze mal jedinak a neskusil som este to 2,3,4.

marianarem
15. máj 2024

Ja mam len jedno, ale mam kamosku, ktora mi pri druhom povedala, ze keby bola vedela, ake to bude, tak ostane pri jednom. Bolo iste obdobie, ked to davala velmi tazko. Ale samozrejme, ze teraz, ked su uz velke, tak to nelutuje, dala to a tie deti su super.

andrea_82
15. máj 2024

My mame po 15 rokoch druhe a nelutujem. Keby som mala menej rokov, idem este do tretieho.

qwert87
15. máj 2024

Mame 3 deti a aj ked je to castokrat narocne vsetko postihat, hlavne delit pozornost aby sa nikto necitil odstrčeny, nelutovala som to ani raz.

andrejka1974
15. máj 2024

Chvilku som ľutovala keď sa nám narodila v poradí štvrtá dcéra ktorá od narodenia bola najnáročnejšia mala som vtedy troch chalanov už školákov ale som šťastná že mám veľkú rodinu troch chalanov a dve dievčatá

jana_eyre_2
15. máj 2024

Nie..

joesvk
15. máj 2024

Mám dve.Dlho sa nám nedarilo. Skôr je mi preto ľúto, že už nestihnem viac.

feb13
15. máj 2024

Ani ja nelutujem a to mame daleko viac nez 2.
Samozrejme su aj horsie obdobia, ale ak clovek nestiha, treba vsetko ostatne pustit z hlavy a neriesit. Deti raz odrastu a domacnosti sa mozes venovat aj potom.
Babky mozu mat rozne reci, ale zvycajne ked uvidia dalsie vnucatko, sa im roztopi srdce a uz si tie reci nepamataju. Aj ked mam kamosku, ku ktorej prisli rodicia na vianocnu (!) navstevu, ona mala neporiadok v kuchyni a vlastna mama je povedala, ze naco ma 3 deti, ked si nevie upratat kuchynu. 😲 Na toto tazko nieco povedat, to je o hodnotovom rebricku tych ludi. Ak je pre niekoho kuchyna dolezitejsia nez dieta, tak prosim.

katka700
15. máj 2024

Samozrejme že áno ale bol to prechodný stav 😊
Urobila si v živote nejaké rozhodnutie ktoré si neskôr oľutovala ale tá ľútosť bola iba taká fantázia na štýl "keby bolo keby" a keď si sa nad tým poriadne zamyslela uvedomila si si že keby si mala možnosť vrátiť sa v čase rozhodneš sa rovnako? Neviem ako to lepšie opísať 😆

klotildabazarik
15. máj 2024

Máte financie vychovať druhé dieťa? Ak ano šla by som do toho

pieksamaki
16. máj 2024

Autorka: priznam sa ze áno, ale ja mam 5 deti po sebe......to je ina situacia.......

saxana000
16. máj 2024

Mam prvacku a dvojtyzdnove babetko a je to uzasne.. tiez sme.
Dlho mysleli.ze kedno staci ale potom.sa.to.zlomilo.a vobec nelutujem.skolkarka.toho vela nepotrebuje a ked bude starsia na strednej mala pojde do skoly. Aito sme menit nemuseli izbu volnu mame.celu vybavu som dostala.od.kamosiek alebo pozhanala.cez bazar.som.doma mam cas aj na starsiu na ulohy na domacnost neletim z roboty do obchodu a k hrncom.financnu rezervu som si spravila pred otehotnenim aby sme sa nekuseli nijak extra obmedzovat.od roka by som chcela.zacal.chodit na par hodin do pracea.ja som uplne spokojna.

zyzyka
16. máj 2024

My sme druhé síce plánovali, keď dcérka mala 2 roky, ale mala som veľké obavy, že nám ten ďalší člen naruší našu harmóniu, že to bude taký votrelec doslovne, ale je úplne úžasný ❤ sú neskutoční parťáci a malá sa s ním celé detstvo prehrala, aj teraz, keď je jeden z nich preč (u starkej), nie je to tak, že by si chceli užiť chvíľku samoty, nevedia sa seba dočkať a keď som len s jedným, je to pre mňa neskutočná nuda, pri 2 deťoch už ozaj ďalších pomocníkov nepotrebuješ (starkú a pod). Teraz čakáme neplánovane tretie a tie moje 2 poklady sa ho už nevedia dočkať ❤ súrodenecké puto je pridaná hodnota života a som rada, že som ho mojím deťom mohla dopriať 😎

vilma7
16. máj 2024

Ja mam dve a nikdy som neľutovala, vždy som chcela dve. Sme v zahraničí takže na deti samé.
Koľko ma tvoje prvé?
Moji majú.medzi sebou 2.5 roka a sú to partaci. S jedným by som sa asi aj ja nudila.
A do práce chodíme obaja s manželom, deti.maju takmer 5 a 7.5. Najlepšie rozhodnutie v mojom živote. A to.som rodila po 40.tke.