Skin-Cap krém

amia3
25. mar 2015

ahojte, dnes som kupila malemu 2.5 rocnemu skin cap krem na odporucenie alergologicky, lebo sa mu na lickach zacal objavovat ekzem. Ale, ked mu to natriem na licka, stazuje sa, ze to stipe. Mate s tymto kremom dobre skusenosti? Stipalo to aj vas?

tinaaa84
25. mar 2015

@amia3 Ahoj. Ja som tento krém používala dlhodobo a tiež ma po nanesení štípala tvár ale po chvílke to štípanie prestalo.

popelka5000
25. mar 2015

@amia3 Ahoj prve razy stipe kym zahoji ,ale vydrzte nas dostal z AE kebyze ho malemu nenatierame ,tak sme cely vyhadzany ☹

amia3
autor
25. mar 2015

a kolkokrat denne ste ho natierali? lebo napisane je dva az tri, ale lekarnicka mi povedala, ze len raz staci. a ani v dobe uzivania si niesom celkom ista. staci len, kym nezmizne, alebo aj preventivne sa moze?

mamina456
25. mar 2015

ahoj. Ja na tento krém nedám dopustiť. Tiež nám pomohol na AE. Ale myslím si, že malého neštípal. Ja som natierala ruky, nohy, bruško. (len ložiská, nie celé pravdaže)

popelka5000
25. mar 2015

@amia3 pozri maly ma 4,5 roka a davame mu ho kazdy vecer po sprche od cca 1 mesiaca nic ine nezabralo

demo
25. mar 2015

@amia3 ked to stipe, rozhodne mu to nedavaj. Pri kazdom novom pripravku sa treba uistit, ze atopika nestipe a stipat moze plno veci. Dokonca moze zacat stipat aj to, co predtym nestipalo a aj vtedy treba vymenit znacku.
A mimochodom, skin cap mal pred rokmi aferu, ze obsahoval kortikoidy, hoci ich na obale neuvadzal. vo viacerych europskych krajinach je zakazany. u nas je mäksia legislativa.

mahu74
25. mar 2015

U nás bol tento krém po dlhých rokoch obrovským "zázrakom" a vyslobodením- pomohol (aj doteraz pomáha) ako žiaden predtým. Poradila nám ho kožná na AE a funguje. Môže sa používať viac-menej neobmedzene (nie ako kortikoidy- tie max. pár dní)- ale treba ho dávať len v prípade, keď sú ložiská zapálené - vtedy sa môže nanášať 2x denne - v kombinácií s premasťovacím krémom (neviem, čo používate - my kyselinu mliečnu a A-dermu Exomegu). A čo sa týka toho štípania- aj mňa aj dcéru na začiatku štípe- ale po chvíli prestane a naozaj zaberá. Treba to vydržať (nie je to alergická reakcia). Ale samozrejme, u každého funguje a zaberá niečo iné, takže treba vyskúšať. V období zápalových ložísk treba dodržať to natieranie 2x denne až do vymiznutia (zlepšenia) stavu, potom stačí, ak je dobre, opäť len premasťovanie.

malaikasana
25. mar 2015

nie som atopik a stipe ma...malemu som ho dala a uplne zle zial,opat vyhodene peniaze...u nas uspech jedboznacne dermalex a plus neni parfumovany...ale treba skusit kazdemu ponoze nieco ine

malaikasana
25. mar 2015

a este k ekzemu od 2 mesiacov ma maly atopicky, jedine co zabralo kortikoidy....skusala som mozne aj nemozne v kremoch som nechala mega sumu a nic , az som nasadila biogaiu domace acidko a domaci jogurt a ekzem zacal postupne miznit potom som nasadila este dermalex a uz ziadna tragedia ma to uz iba ruzovkave ,lica mu nehoria a vobec to nema suche zo dna na den sa to zlepsuje

popelka5000
26. mar 2015

uz som sa na temu kortikoidy v Skin cap kreme vyjadrovala asi milion krat 😀 🙄 uz ma to fakt nebavi nie urcite v nom nie su a nikdy neboli ,kto nepozna hru farm.firiem ked jedna chce zakopat druhu tak vytahuju taketo veci....manzel je farmaceut a isto iste by mu nedaval kortikoidny krem 4 roky ....kortikoidy odvtedy nemusime davat dali sme len raz a to mal na celom tele,bol cerveny a opuchnuty nespaval len sa skriabal,ale tu na fore najdes vela "overenych rad" najlepsie zavolat koznej a spytat sa.

demo
26. mar 2015

@popelka5000 na pritomnost kortikoidov v pripravkoch Skin Cap upozornila okrem ineho americka FDA - co je pre lepsiu predstavu institucia podobna nasmu SÚKL. Kortikoidy tam boli nájdene specialnymi laboratornymi testami, pretoze pri beznej kontrole v beznom labaku boli nezistitelne. Ked sa clovek rozhodne potlacit ekzem kortikoidmi, tak sa to musi robit pod odbornym vedenim, kratkodobo a postupuje sa podla osobitnej schemy tak, aby sa minimalizovali ich vedlajsie ucinky. Ked pouzivas kortikoidy dlhodobo (a tyka sa to hlavne detskej pokozky), tam sposobuju nezvratne zmeny na kozi. A v tom je ten problem, skin cap sa pouziva bez obmedzenia, pretoze "neobsahuje kortikoidy". Je to skratka podvod a velmi vazny podvod.
Prikladam Varovanie od FDA
http://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importaler...

Vyrobca bol z tajneho pouzivania kortikoidov usvedceny v 90 rokoch a v roku 2012 znova
Takze, pretoze viem, co sposobuje pouzivanie kortikoidovej lokalnej liecby na detskej pokozke, velmi pred nimi varujem. To je vsetko, ostatne je na mamach deti.

andromeda_ja
26. mar 2015

@amia3 Tento krem mi odporucili mudrosi. Pre atopicky exem je uplne nevhodny! Je prehnane parfemovany. Nie je vhodny pre alergikov. Mojmu synovi exem uplne rozdrazdil a zacalo mu to az mokvat hned v priebehu minuty! Kozna lekarka len zhrozene podotkla, ze tento krem alergikom vobec neodporuca. Draha mast mi len zabera miesto v skrini. Ak ju niekto chce, nech sa ozve. Darujem!

demo
26. mar 2015

@andromeda_ja skin cap deklaruje na obale ze ucinou latkou je forma zinku. Zinok naozaj pomaha, ale da sa kupit vo forme obycajnej Zinkovej masti.

popelka5000
26. mar 2015

@demo prepac ale timto ma ozaj nepresvedcis ja viem svoje ty vies svoje .

popelka5000
26. mar 2015

@andromeda_ja mojmu synovi zacal mokvat ekzem po excipiale aj po balnee ono to je to osobitne kazdemu zaberie nieco ine 🙂

popelka5000
26. mar 2015

@demo zelam tvojim detickam alebo dietatu aby mu teda lacny zinok z lekarne pomohol 😉

demo
26. mar 2015

@popelka5000 nepokusam sa ta presvedčiť. Som človek, ktorý dôveruje vede. A vedecké dôkazy majú pre mňa vyššiu hodnotu, ako názor manžela nejakého nicku. Ku skin cap sa dajú dohladat výsledky laboratórnych testov nezavislych laboratórií a tiež nie je problém zistiť, v ktorých krajinách je jeho predaj povolený a kde zakázaný. Ta tolerancia k nekorektnemu uvedeniu účinných látok je o poznanie vyššia v krajinách s vysokou korupciou.

demo
26. mar 2015

@popelka5000 už to, že sa ustipacne vyjadrujes o mojich deťoch zásadne znižuje váhu tvojich slov. Je v tebe viac emócií ako vedomostí 🙂

amia3
autor
26. mar 2015

ja som ho radsej vysadila, dnes mi v lekarni povedali, ked stipe, nedavat. Nasa pediatricka ho ani nepoznala, dala nam holtov krem a po naneseni mu to stiahlo, nema to vobec cervene.. diky baby za info