5-ročný syn má silný vzťah k svokre. Ja som sa s ňou pohádala, ona mu neprišla vinšovať

jozkovamamka
7. máj 2024

Dobrý večer. Potrebujem radu. Malý 5 ročný syn má veľmi silný vzťah ku svokre. Aj keď ma to rozčuľuje, je to tak.
Dnes mal oslavu 5 narodenín. Keďže som sa so svokrou pohádala,neprišla na jeho narodeniny aj keď ju sám volal. Celý deň bol z toho veľmi smutný. Videla som na ňom, že je ako bez duše.
Všetky darčeky odignoroval čakal len svokru. ...
A teraz k veci. Vyčíta mi, že babka neprišla kvôli mne. Čo s tým.

ahhola
7. máj 2024

Predvidat, ospravedlnit??? zavolat, zaduplovat, pozvat...🌺

deti95060810
7. máj 2024

ja by som s tým nerobila nič.
o svokre by som si pomyslela svoje - to nevie sa premôcť kvôli malému? rozhovor by mal skôr spraviť jej syn.

marca12
7. máj 2024

Nabuduce sa nehadaj pred dietatom. Vysvetli mu,ze babka pride inokedy a oslavite spolu s babkou. Pre dieta je to velky stres stratit milovanu osobu a musi prezivat velky smutok a strach,ze uz babku neuvidi.

enmery
7. máj 2024

@deti95060810 To si môžeme položiť podobnú otázku aj o matke-to sa nevie premôcť kvôli synovi?To dieťa evidentne hlúpe nie je, keď si tento napnutý vzťah medzi matkou a svokrou všíma.

subartic
7. máj 2024

Dieťa si nevybuduje len tak silnú náklonnosť k hocikomu . Zvyčajne je to človek ktorý mu preukazuje náklonnosť , lásku a venuje čas. Toto si vôbec autorka uvedomuješ ? Prečo to tak je ? Nie je namieste troška ubrať pary a držať vzťah medzi tebou a svokrou v rovnováhe?

anjelicek26
7. máj 2024

Nedalo sa dietatu povedat, ze to babke tentoraz nevyslo, ma povinnosti XYZ a ocko ho vezme za nou oslavit dodatocne cez vikend? A ze babka kolac upecie, darcek nachysta atp. ved sa to dalo trosku lepsie vyriesit, ako nechat dieta cakat ako na spasenie, ci babka prijde...

euka210
7. máj 2024

@jozkovamamka velmi mudre a vnimave dieta na 5r ked to tak vie dobre precitat.
Tam budu aj ine problemy ako tie narodeniny, lebo jednu hadku normalny clovek prehltne a pride kvoli dietatu, nie jeho mame, ktoru mozno tiez neznasa ako Ty ju.
Mala si jej zavolat, ospravedlnit sa a povedat, ze vnucikovi chyba na narodeninach, ci moze prist.
Moj manzel neznasa chodit k mojej mame, ale kvoli detom tam obcas ideme.

thoughtfulweirdo
7. máj 2024

@anjelicek26 Určite by som bez porady s babkou vopred dieťaťu netvrdila, že bude s babkou oslavovať neskôr, aby nebolo sklamané druhý krát.

lizatko1009
7. máj 2024

Ze si problémová práve ty, to si myslím. Hneď v úvode si uviedla, že ti to vadí aký má k nej vzťah a prečo?

nika523
7. máj 2024

Tak sa nehľadaj so svokrou, najdôležitejšie a prvoradé je dieťa, svokra je podľa mňa dobrá osoba keď ju má tak rád, deti nie sú hlúpe, ospravedlň sa mu, povedz že ti to je ľúto a že sa už s babkou hádať nebudeš a pozvi ju na návštevu kôli synovi to sprav, on je dôležitý a nie tvoje ego

zzuunnaa
7. máj 2024

@jozkovamamka neviem prečo sa hneď všetci do Teba navázaju, že si za tu “zlu”. Skôr by som to malému vysvetlila, že babka príde v iný deň, že je to normálne ak majú ľudia sem tam rozdielne názory a že si to s babkou vyjasnite (rátam, že hej 😀). Naši svokrovci sú momentalne tiež urazení a nebavia sa, našťastie mala je ešte mala tak to nevníma ale sú to neprijemne situácie. Babka na oslavu prísť mala, keď tak sa nemala s Tebou baviť ale deti nemôžu “trpiet” pre nezhody dospelych

sardinka32
7. máj 2024

To, že ju nemáš rada, O.K, stáva sa. Ale skôr ma zaujalo, prečo na nej tak lipne? Osobne by som sa zamerala na to, aby som mala ja taký vzťah so svojím dieťaťom, že mu tá babka nebude chýbať až tak veľmi, ako to opisuješ. A teda ja nechápem ani tú Tvoju svokru, jedna vec je, že ste sa vy dve pohádali, ale druhá, že sa nepremohla a neprišla, keď ju sám pozval. Toto nechápem...však prídem na hodinu, pomojkám vnuka, nevestu prehliadnem a idem domov. Ak už syn pochopil, že si aj Ty na vine, že neprišla, lebo si sa s ňou pohádala, tak mu to len vysvetli dáko, že sa stalo, mrzí Ťa to, ale že s babkou určite bude...a Tvoj muž by mal urobiť medzi Vami mediátora, alebo aspoň poprosiť mamu, nech dôjde kvôli vnukovi, lebo je smutný.

jozkovamamka
autor
7. máj 2024

No môj manžel to nevyrieši, lebo sa s ňou pohádal tiež... proste bola to dosť tvrdá hádka,šlo o alkohol a veci čo sa udiali, čo sa nezmenia. A ešte do toho som bola proti tomu, aby malému dávala mobil do ruky.
Ja som jej povedala aby mu nedávala mobil a ona mu ho dávala v jednom kuse.
Malý ma normálne nemá rád, ani spinkať so mnou nechcel.

evazhoufova
8. máj 2024

Robíte z toho chlapca * jeden prsten co vládne vsem

dada153
8. máj 2024

@jozkovamamka malemu sa ospravedlnit vysvetlit ze ked bude starsi pochopi to a ze mu to nejak vynahradite. Pripadne dohodnut so svokrou aj zvyskom rodi ze mu to vynahradite pri vylete do zoo napriklad. Hlavne je vyriesit a vyrozpravat si to. Netreba o tom pred nim mlcat. Cim vacsie ticho bude doma tym viac bude drobec trpiet. Drzim palce nech to vyriesite

isis234
8. máj 2024

@jozkovamamka toto si svokry musia uvedomiť. Mobil nie je hračka pre dieťa.
Keď si jej povedala, aby mu ho nedala, ona napriek tomu ignoruje ?
Ty si matka a má to rešpektovať.
Keď jej malý volal, mohla prísť na chvíľu. Povedz synovi, že babka mala niečo súrne, preto neprišla. Keď bude mať čas, hračku mu dá.

januska12323
8. máj 2024

Pošlite ho ku svokre nech si oslavuje tam.

andreatytler
8. máj 2024

@jozkovamamka Tvoje reakcie mi pridu trochu melodramaticke. Neber to tak tragicky. Dieta ta nema ta rad a nechce s tebou spat. To je predsa uplne normalna reakcia. Hnev ho do zajtra prejde.

jaskolka
8. máj 2024

@jozkovamamka ja by som si skôr položila otázku, prečo má (podľa teba) až taky prehnaný vzťah ku svokre, a prečo sa vy dve povadite tak, ze nepríde gratulovať vlastnému vnukovi.
Lebo mne to príde ze tam je úplne iný problém, ktorý len teraz "vybuchol". Nevieme, ako sa vy dve s svokrou znášate, ci neznášate, prečo je malý tak silno naviazaný na babku,je to také vytrhnuté z kontextu, co píšeš, lebo netušíme, co sa dialo a deje u vás všeobecne.

terezka1947
8. máj 2024

Tiež zastávam názor,že dieťa si nevybuduje silný vzťah k niekomu iba tak.
Takže je teraz na tebe,čo urobíš.
To,že dospelí majú problém ešte neznamená,že do toho treba zaťahovať také malé dieťa. Už len kvôli nemu by som si riadne zahryzla do jazyka aspoň pri jeho oslavach.

rorino
8. máj 2024

@jozkovamamka čo s tým?Vysvetliť synovi,že aj keď ma babku raz,ona je dospelá a ty nie si zodpovedná za jej spravanie.Babka sa sama rozhodla

anketkarka
8. máj 2024

@jozkovamamka to dieťa má viac rozumu ako vy dospelí. Ešte dobre, že sa hnevá na Teba a nekladie si to za vinu sebe. Porozmýšlaj ako by to bolo schodné fungovať spolu, sadnite si bez malého a dohodnite si pravidlá. Dohodnute znamená asi z niečoho ustúpiť. Obojstranne. Už pre to dieťa. Alebo ak nechceš ustúpiť, tak choď poprosiť svokru, aby aspoň na národeniny prišla malému, a potom obmediť kontakt a malému to ale vysvetliť. Bude to ťažké, keď má taký pekný vzťah s ňou. Hádam to nie je len tým mobilom a rozmaznávaním cez Tvoje hranice výchovy. Lebo to si ho potom vlastne zaviazala závislosťou na mobile a teraz má malý možno len absťák od mobilu a nie od babky. To už musíš Ty vedieť podstatu toho ich dobrého vzťahu.

sashabb
8. máj 2024

Vy sa čudujete prečo má dieťa prehnaný vzťah ku svokre? veď autorka to už napísala. Dáva dieťaťu nonstop telefón, to dieťa nie je hlúpe. 5ročné dieťa nemá mať čo telefón v rukách. A keďže mu to rodičia zakazujú a svokra mu to dovolí, tak nie je o čom.
@jozkovamamka dobre ste spravili, treba malému vysvetliť a babku trochu "zredukovať". Pokiaľ nebude dodržiavať zábava bez telefónu, tak obmedziť stretávanie úplne. Nič si nevyčítaj.

jaond19
8. máj 2024

@sashabb tiez sa divim ako tu z autorky spravili nenormalnu, babka ma problem s respektom ich vychovy bez mobilu a este ma problem s alkoholom. Ale autorka sa ma ist ospravedlnovat. No to isto.

terezka1947
8. máj 2024

Čiže babku rád nemá,lebo on je iba závislý na telefóne.
Zaujímave čítanie.

tana85
8. máj 2024

@jozkovamamka pohadali ste sa vy dve, stane sa. ty si jej urcite nezakazala prist na oslavu, vnuk ju pozval, ale ona bola prilis hrda, a mozno cez neho trestala teba, a neprisla. toto si nevycitaj, bolo to jej rozhodnutie, vlastne urazenie bolo viac ako vnukove narodeniny. synovi by som neklamala, ale uznala jeho pocity, ked sa hneva na teba tak ho to prejde ak bude vediet, ze aj teba ta situacia vrlmi mrzi. ak bola hadka o podstatnych veciach, ja by som sa “za pokoj v rodine” neospravedlnovala, hlavne ak ste s muzom zajedno

koniarova
8. máj 2024

Mi nehovor, že mu vkuse pchá do ruky mobil. Tomu jednou neverím.

zazka666
9. máj 2024

@dada153 ale zaco by sa mu mala autorka ospravedlňovať? Normálne povedať, že sa babka rozhodla neprísť a nie je to jeho chýba ale ani autorkyna. Dieťa si musí zažiť aj sklamanie. Už by som sa v tom nevrtala. So svokrou si treba ale vyčistiť veci, nie pred synom.

lauricka
9. máj 2024

@jozkovamamka povedala by som jej, že keby ho mala rada, nezaujímalo by ju, čo je medzi vami a neťahala by ho do toho. Človek, ktorému na dieťati záleží, to neurobí, príde na jeho narodeniny. Normálne by som jej povedala, ako sa malý cítil a pritom s ním pohádana nebola a jeho potrestala. A malému by som povedala, že nemohla prísť, aj to sa stáva a že ťa to mrzí, že neprišla. Ale asi by som to viac nerozmazavala, ani nevysvetlovala. Možno časom sa viackrát milá babka prejaví s postupne aj on bude veci vnímať inak. Iba hlúpi dospeláci trestajú deti za svoje problémy. Zvyšok si vyriešte bez neho.

lauricka
9. máj 2024

@nika523 no, aj falošné osoby zmanipuluju deti tak, že ich "žerú", nie je to vždy len, že sú dobré. Ale zrejme s ňou trávi veľa času.