Som naivná

8. okt 2022

Pekny vecer. Momentalne riesim situaciu ze som si uvedomila ze som velmi naivna. Vek na to uz hadam nemam (mam 25). Proste sa viem rychlo naviazat na cloveka aj co sa lasky tyka. Staci ze si piseme jeden den a uz sa zamilujem do jeho slov a lichotok. Tak isto ked ma zavola na hotel tak jasne ze mi trkne ze asi na hotel nepojdeme hrat clovece no napriek tomu, tomu dokazem uverit ze mozno fakt budeme hrat clovece a o nic nepojde. Proste ked mi muz povie ze podviedol iba preto ze bol opity tak som schopna tomu uverit a odpustit. Samozrejme toto su iba priklady. Raz sa mi stalo ze mi napisal starsi muz ci nechcem byt kamoska na vinko a tak. Ja sprosta som si myslela ze vsak dobre kamaratov nikdy nie je dost. Az kym nespomenul sex, potom mi to doslo. Strasne rychlo sa namotam hlavne na reci a myslim ze ten clovek hovori pravdu. Ja neviem, da sa nejako naucit nebyt prilis naivnou alebo prilis “dobrou” ktora hlada dobro v inych? Rodicia su presny opak, podozrievavi.

dzulli1980
8. okt 2022

To chce životné skúsenosti ... to je najlepšia škola života ... tiež som videla v ľuďoch len dobro, párkrát som dostala kvalitne po papuli a dnes som uprataná.

marca12
8. okt 2022

Tiez hladam v ludom to dobre,ale naivna nie som a to ta naucia iba zivotne skusenosti nebyt naivnou. Je dobre,ze si to uvedomujes. A len taka rada. Chlap,ktory ta zahlti peknymi slovami a lichotkami,nikdy nie je cestny a uprimny. Mozu ta lichotky potesit,ale vzdy chci viac a hlavne vidiet jeho ciny a nie slova.

lindous
8. okt 2022

Možno budem strielať úplne vedľa a nechcem sa tu hrať na psychológa a robiť diagnostiku, to určite nie, ale príde mi, že ak sa tak ľahko chytíš na lichôtky a pekné slová od akéhokoľvek muža, niekde inde v živote ti to asi chýba, potrebuješ počuť pochvalu, veľmi chceš aby ťa mal niekto rád, chceš byť pre niekoho dosť dobrá...tak len či by nebolo fajn najskôr riešiť seba, svoje sebavedomie, vlastnú hodnotu a až potom vzťahy ... dávaj na seba pozor, na takúto povahu presne sa lepia manipulátori a podobne

bennn
9. okt 2022

@lindous úplne mi lezie na nervy, keď ženy nevedia používať slovo manipulátori. Sú nimi pre ne všetci, ktorí s nimi nesúhlasia alebo chcú niečo oni sami. Tak proste onálepkovať, že manipulátor, lebo niečo chce čo ty nie.

K autorke, je to veľký problém, a veľa chlapov toto využíva. Ale zase na takéto lacné namotávačky nenaletí takmer žiadna. že si myslíš, že hovorí druhý človek pravdu, je dobre. Nie zle. Musíš nájsť človeka, ktorý hovorí pravdu a má tú mentalitu. A nie hľadať tam kde evidetne hľadáš... Ak vôbec hľadáš... lebo 99% stačí, že píše niekto im. Aj na zoznamke. Za deň 100 ľudí, 20 správ, a happy. Ale žeby samé hľadali nejakých čo nesypú 100€ mesačne za appku v mobile... (asi normálni uplne nebudú že? ;) ) to nenapadne nikoho.

kristiii
9. okt 2022

@bennn ale veď @lindous nenapísala, že všetci muži, ktorých autorka spomenula, sú manipulátori. Ale že práve také naivné a až príliš dobré baby manipulatori vyhľadávajú, čo je proste fakt, tak aby si dávala pozor.

katkine_terapie
9. okt 2022

Autorka: Pravdepodobne ti chyba emocionalne nasytenie z detstva. Treba na to popracovať, idealne s odbornikom (osycholog/psyvhotetapeut).

lindous
9. okt 2022

@bennn presne tak ako už povedala @kristiii ... Myslela som to ako výstrahu do budúcnosti, nechcela som tak označiť týchto mužov, ktorých spomenula, len preto že očakávali sex, ak si to takto pochopil...ale nejden prípad mám vo svojom okolí, kde bolo vo vzťahu psychické vydieranie a odstrihnutie od rodiny a priateľov, pričom na začiatku bolo vždy dievča, ktoré túžilo po láske tak veľmi, že naivne skočila každému na pár pekných slov a darčekov..