Zakaždým mám výsluch od matky

7. máj 2024

Som dospelá a bývam s mojím spolužiakom 🙂 chodíme spolu na strednú školu . Kedysi sme spolu chodili ale ukončili sme to v dobrom a momentálne sme spolubývajúci. Lenže moja matka je stále v tom že sme spolu. ..povedzme že s mamou nemám najlepší vzťah je strašný manipulátor a toxická osoba . Lenže prednedávnom som si našla nový vzťah. Ale hnevá ma že ho musím zatiaľ tak skrývať. Nebyvame v tom istom meste čiže môj priateľ buď chodi po mňa alebo ja chodím za ním . Ale tu v meste kde bývam ja sa zdržiavať nemôžme :( . Vždy keď ma uvidí niekto niekde či už samú alebo s niekým koho matka nepozná ona sa to dozvie lebo jej vždy každý povie že ma videl a už mám výsluch. Neviem vôbec čo robiť . Chcem si nahať toto pre seba lebo inak s mojou mamou sa vôbec o súkromí nebavím a čím menej toho vie tým lepšie . V podstate ju to ani nezaujíma. Ale toto je fakt také že neviem čo robiť .

domkakvet
7. máj 2024

Nebude lepsie, ked jej to povies, detaily rozoberat nemusis.

beata_k
7. máj 2024

Prispevok zacinas..."som dospela". Tak sa k tomu postav celom ako dospela a neskryvaj sa ako tinegerka.

svetlonos
7. máj 2024

Si dospela ale chodis na strednú a bývaš s tvojim spolužiakom, hmmmm...
Koľko rokov mas, 18 čerstvých a najom ti plati mama? Prepáč znie to zvláštne.
Ak si podstatne starsia a mama taka, ako ju opisujes, odstahuj sa časom veľmi ďaleko.
Ak máš ozaj tých 18 a mama ta financuje, tak ťažko potom.

euka210
7. máj 2024

ked si dospela, mas vlastne byvanie a peniaze, ze si samostatna, tak nemusis maz ziadne vysluchy...chodit k nej nemusis, telefon jej mozes zlozit. No ak si od nej stale financne zavisla, tak to len musis vydrzat a povedat jej zaklad.
Ak si dospela na SŠ, tak musis mat 18-19r a prijem aky, aby si uz mamu nepotrebovala?

h2
7. máj 2024

A nie je lepšie mame povedať, že so spolužiakom ste sa rozišli, už ste len spolubývajúci a máš nového priateľa?

leniel
7. máj 2024

takto to ale nefunguje. dospela/na strednej/byvas s chlapcom... zarabas? alebo ta zivi mama? na tomto mi dospele nepride nic. ak beries peniaze od matky, ma plne pravo sa ,,starat'' a riesit. Obzvlast ked jej nic nepovies... ja tomuto nerozumiem. O kazdom mojom priatelovi mama vedela - tych troch najpodstatnejsich aj spoznala. Od 15tich som bola na Slovensku len s babkou cez vikendy, inak velke mesto a intrak/podnajmy. ale nikdy som nezradila jej doveru, a nemusel na mna nik donasat a zalovat 🤷‍♀️ Nauc sa hovorit pravdu a s maminou komunikovat...

miadi
8. máj 2024

Ja Keby som bola ten tvoj novy frajer a ty mi to takto vysvetlis ze sa “ musime “ tajne stretavat koli tvojej mame.. tak by som sa na teba hnet vykaslala . Nechapem s cim vsetkym su Chlapi ochotni suhlasit. A nakoniec to zaklincujes ze mamu to vlastne ani nezaujima . Zbytocne si komplokujes zivot. Ak si naozaj dospela tak sa normalne snou porozpravaj alebo snim normalne chod niekde vo vasom meste a ked sa to mama dozvie tak jej potvrdis ze mas noveho frajera . Robis si zbytocne stres.

januska12323
8. máj 2024

No dospelá nie si, minimálne zmýšľaním. S Ferkom sme sa rozišli teraz chodím s Jožom aby si nebola prekvapená. Čo je na tom ťažké?

sheila121
8. máj 2024

Na dospelu nevyzeras. Aj škôlkar má viac rozumu.

luccija
8. máj 2024

@svetlonos moja dcéra bude končiť SS ako 21 r
Autorka povedala by som pravdu a neskrývala sa.

princezna_bosorka
9. máj 2024

@leniel ak mas normalnu matku, tak je tvoj postoj jasny... s toxickou osobou nechces zdielat nic, aj ked ta zivi... toto pochopia len ludia, ktori to zazili.

princezna_bosorka
9. máj 2024

neviem, do akej miery si od mamy ekonomicky zavisla. Ak sa vysluchom vyhnut nevies, tak proste odpovedaj jednoslovne a tak, aby sa nic nedozvedela... inak by som jej proste skladala telefon a ukoncila navstevu vzdy, ked zacne s vysluchom. Treba 2-3 povedat, ze si vysluch nezela a ked to nebude respektovat, pozdravit sa a odist / ukoncit diskusiu.

Drzim palce, nech sa ti podari vykorculovat z toho s co najmensou ujmou.... tiez som mala doma nieco podobne a bolo to narocne.