Zlý spánok dvojmesačného bábätka

thinulka
25. apr 2016

Ahojte mamicky,potrebujem poradit. Moj malicky ma strasne zly spanok-spi a place v jednom. Otvori ocka,place,niekedy ich ani neotvori a place ja neviem,ci ho zdvihnut ci nechat tak..potom znova zadrieme a tot stale dookola.V jednom kuse sa budi,je velmi nervozny cele dni,ani jest mi poriadne nechce,ja neviem co robim zle. Najlepsie spi vecer cca od 21-do 2hod rano i ked aj v tomto spanku v kuse mrnci. Prosim poradte,som zufala

vafinka
25. apr 2016

tomuto sa hovori sporuchy spanku, nepotesim ta, moj maly ma dva roky a tyranizuje nas doteraz, este ani jednu noc som nespala vkuse a v celku. nic len pevne nervy a dufat, ze to prestane ☹

lenkastr
25. apr 2016

@thinulka nic nerobis zle, ono ti bude stale tak spavat, raz lepsie, potom zase horsie, uz si len zvyknut na to :( niekore deti prespia od mala celu noc, ine (vacsina) sa vkuse budia, moja mala je v noci x-krat...pevne nervy, daj tomu cas

sardinka335
25. apr 2016

@thinulka dieťatko ma 2 mesiace - nepišeš či kojiš či krmiš UM...udavaš len plač. A to je velmi malo indicii na ,,nejaku radu,,. Chodiš do poradne pediatra - čo ti tam povedali? Prospieva? Možno ho to bruško ,,stale tlači,, tam pomaha aj masaž, je aj taky krem na bruško Pupik, teply kupel...chlapci mavaju taketo problemy. Určite ho nenechavaj vyrevovat v postielke - nehovorim ze to robiš len pišeš, ze nevieš či ho zobrat či nechat...davaj ho do zvislej polohy - mliečko sa mu nebude vracať. Neboj, robíš všetko aby bolo drobcovi dobre, len chce to čas. Bud trpezliva, viem ze sa to lahko hovori. Moja ma 9 mesiacov a od jej narodenia som nespala jednu noc v kuse, proste aspon tie 2 razy sa zobudi, tomu nemam šancu zabranit - čo uz, len vydržať, stale dufam,ze uz to bude len lepšie a do roka snad dame aj celu noc. Ale pomaha aj manzel, občas v noci vstane aj on.

thinulka
autor
25. apr 2016

@sardinka335 nekojim,davam UM ale uz aj papat mi odmieta. Zatial prospieva ale posledne dni malo papka a poradnu mame 3tieho tak uvidime. Pediatricka mi povedala ze je to normalne ale podla mna nieje. Nenechavam ho vyrevovat v postielke,len som pisala,ze placka a oci ma zavrete takze spinka tak neviem ze ked ho vezmem na rucky tak ho tym nezobudim. Trva to tak pol minutky,potom je znova tisko a o dve-tri minutky znova.Ja som trpezliva a nevzdavam to len asi ako kazda matka mam obavy,ci sa mu dobre vyvyja mozog,ked toho vela nenaspi a je nervozny,dokonca sa este ani neusmieva a to len zhorsuje moje pochybnosti,preto som chcela vediet ci sa s tym da nieco robit

szdan
25. apr 2016

@thinulka a skusala si si ho nechat pri sebe v posteli, mozno ked ta bude pri sebe citit, bude pokojnejsi...

sardinka335
25. apr 2016

@thinulka ved ja som 100% presvedčena, ze robiš prve posledne pre dieťa...takze neber nič ako vyčitku len si sa pytala, ze ako... 🙂 vidieť dieťatko nespokojne trha srdce to je jasne. Take malinke sa ešte nemusi usmievat, neprepadaj panike. S papkanim..mozno by som skusila menej a častejšie. Určite všetky svoje otazky a obavy predostri pedine na poradni. Či zobrat na ruky ked spinka - neviem posudit, ja by som skusila a uvidiš ako bude reagovat. Alebo si lahni s nim, ja som si davala krpatu na seba, taku malinku a spali sme spolu a lezali ked sa to dalo lebo ved ja mam deti viac. BUde dobre neboj, skus to bruško pomasirovat, jemne, zlahka, okolo pupčeka.

monhla
25. apr 2016

@thinulka Neboj sa. Moja prvorodená to robila tiež. A teraz ide v septembri do školy a podľa predbežných testov je to ozaj šikovné dievčatko. A to spávala oničom do 3 rokov. Mladšia tak spí doteraz - má 3,5 roka a najmenšia tiež niekedy. Nespala som poriadne 6 rokov 😝 /ale nemenila by som/
Skús hojdanie, nosenie, ticho alebo opak /jemnú hudbu/ pri uspávaní a pod. Niečo časom zaberie. Niektoré detičky treba uložiť do postieľky ešte nie úplne uspaté, aby sa uložili samé a vtedy spia lepšie, iné zasa len keď sú už tuhé ako "štolverky". Niektorá detičky treba pritúliť, iné si len pomrnčia v spánku a zaspia najlepšie samé.
Niekedy vadia koliky či soplíky.

Skúšať čo to dá. Prajem vám pekné sníčky

matapeprna
25. apr 2016

@sardinka335 Ahoj, máme mesačné bábo a do tretej sí normálne potom ho ťažko uspať, je to hrozné svokra mi chodí do izby a diriguje ma čo mám robiť, ach je to hrozné.

sardinka335
25. apr 2016

@matapeprna no to je vazne neprijemne - ta svokra. Mata nedaj sa! ty si pre svoje dieta najlepšia mama, aj ked plače, aj ked ,,traktory padaju,,. Krok číslo jedna je, ze musiša nabrat sebavedomie - ty si dobra mama a to ze deti plaču a budia sa, nie je chyba rodiča - proste tak to je. Deti holt aj plaču...a jednak musime vydržať a jednak na ten plač reagovat. Krok čislo 2 je zamknut si dvere od izby!! A to uz tuto noc! Mne keby takto niekto chodil tak ma šlahne a psychicky by mi to nerobilo velmi dobre. Svokra si uz svoje odchovala, naber silu stanovit hranice, obrniť sa proti tomuto ,,teroru,,. U nas by bol zaručene ohen na streche kebyze mi svokra alebo mama kybicuje do deti - moja mama občas skuša, ale ja si aj tak robim po svojom..

thinulka
autor
25. apr 2016

@matapeprna aj mne svokra chodi do izby a diriguje a ide ma roztrhnut,lebo ona to vie najlepsie ale ked ho potrebujem postrazit tak len jedine vtedy kej uspaty..
@sardinka335 pred tym sme tak spinkali ze spal namne ale teraz sa uz vzpiera a nechce. ked ho kolisem na rukach tak aj vtedy sa mrvi a place a pritom spinka..dufam len ze to nieje nic vazne a vyrastie z toho
a dakujem vam zienky za podporu budeme skusat

matapeprna
25. apr 2016

@sardinka335 ďakujem si zlatá, vieš čo mi ráno povedala,že ho máme dať pokrstiť čím skôr, ach do všetkéh sa ona montuje, už nech tu nebývame, hrozne mi to vadí, maličkého si zobrala cez noc do svojej izby ani sa nespýtala či súhlasím, hrozné,že ona ho utíši vchol drzosti.

matapeprna
25. apr 2016

@thinulka je to nechutné cez noc sem prišla zobrala si malého do svojej izby ani sa nespýtala či môže.

thinulka
autor
25. apr 2016

@matapeprna ja uz som odtialto dvakrat odisla koli nej a jej vychove..vadi jej ze mi nemoze skakat po hlave preto som najhorsia,vratila somsa spat len koli muzovi no povedala som ze tretikrat sa uz nevratim tak nech si "skroti" mamu..ked som jej povedala ze maly place asi koli tomu ze ho boli brusko tak mi povedala,ze take male dieta brusko boliet nemoze nech nesplietam a smiala sa mi pritom ironicky do tvare,odvtedyy co povie nepocuvam a nereagujem pretoze ocividne dvakrat mudra nieje..ja by som jej nedovolila vziat si dieta a ona vie ze by z toho bol cirkus

matapeprna
25. apr 2016

@thinulka a čo ju mám vyhodiť keď príde v noci do izby?

sardinka335
25. apr 2016

Kočky...mate doma STRESY a tie detičky to citia, ze ste aj vy nespokojne...nehovorim ze to je 100% pričina vašich problémov ale vplyv to má. Kočky - ja by som buchla pästou do stola a bud si hladame niečo vlastne alebo ...neviem čo, ale hladala by som alternativu.

@matapeprna Maťa..kurnik šopa! Toto svokre nedovol, lebo to bude velmi lutovat. Dieta je vaše -tvoje a muzove tak nevidim dovod dieta brat tebe z ruk. Chapem - dava strechu nad hlavou a za to samozrejme mate byt vdačny a pomahat, ale toto jej nedovol lebo sa ti tie problémy len nabalia. Ja som prchka povaha, typicky lev...lezkám ticho pod stromom, ale ak ide o ,,mladata,, tak som ako šelma... - mne by dieta nebrala ani moja mama ta mala dokonca take reči ze ved ja nech idem do prace a ona sa bude starať...no to víš..Ako mame dobre vztahy, ale všetko ,,odsať - podsať,,Ked pride do izby - u mna by bolo zamknute takze by neprišla, tak jej nedovol brat dieta!!!! Ok, je to jej dom, ale tu izbu vam minimalne do času pozičala. POdakovala by som sa jej za pomoc a zaujem ale vypoklonkovala ju von. Rataj s tým, ze to bude problém, ale ak sa ti dieta naviaze skor na svokru tak to bude väčší problém - nielen ze robi z teba neschopačku a hlupanu čo sa nevie o dieta postarať...juj, žlč mi kypí ked taketo čitam.

matapeprna
25. apr 2016

@sardinka335 a čo jej mám povedať,keď sem príde cez noc robiť sa,že spím či čo, vraj ona nemôže spať keď plače a aj dnes mi rozkazovala,že pred papaním mu mám dať čaj hrozne mudruje, už ma to nebaví počúvať.Neviem, ako to tu do zimy vydržím potom sa budeme sťahovať do svojho domu.

matapeprna
25. apr 2016

@sardinka335 asi navrhnem mužovi nech ideme do podnájmu, nevydrzím to tu takto.

sardinka335
25. apr 2016

@matapeprna no ja to verím, ze je to na slučku.....musim teraz prchat pre deti, ale určite pokecaj o tom s mužom, ja by som si asi mašlu hodila...katastrofa.

matapeprna
25. apr 2016

@sardinka335 je to nechutné.

matapeprna
25. apr 2016

@sardinka335 no on asi povie,že nám chce pomôcť, ach.

sardinka335
25. apr 2016

@matapeprna ved to je krasne, ze vam chce pomoct, ale treba vediet, kde aj ta pomoc hraniči. Pomahat treba tomu kto o pomoc javy zaujem - a ty ju volaš?Nevolaš...tak čo.

matapeprna
25. apr 2016

@sardinka335 no veru, už vyzvedala či som mu dala čaj pred papaním, ach nemá tu pokoja vôbec.