Aký je fajn rozdiel medzi deťmi?

19. apr 2024

Caute, len taká debatka z vášho pohľadu. Aký je fajn rozdiel medzi deťmi? Že žena nepadá na hubu a zároveň si užije aj druhé. Podľa psychológov sú to 4 roky. Vaše skúsenosti čo máte 4 roky? Je to ok? Pripadne napíšte aj tie čo máte menej. Kamosku majú 2-2,5 a príde mi že je to riadne náročné. Väčší rozdiel by som nechcela aj kvôli veku. Ďakujem za zdielanien skúsenosti.

louise
19. apr 2024

My máme rozdiel 4 roky a 3 mesiace, chceli sme 4 - 5 rokov a podarilo sa. Za mňa super, nemenila by som. Ale veľmi závisí od povahy detí, zdravotného stavu,.... Vždy je to individuálne a čo vyhovuje jednému, nemusí druhému.

kristinka92
19. apr 2024

mám rozdiel do dvoch rokov a padám na hubu áno, neodporúčam

hipuska
19. apr 2024

Všetko záleží od povahy dieťaťa. Takže, toto je úplne irelevantné. Za mňa, je 4 roky veľa. Pre mňa je ideál 2 roky. Čím.su deti veku bližšie, tým vieš lepšie prispôsobiť a zladiť režim a program deti.

staleja
19. apr 2024

mam rozdiel 3 roky bez 1 mesiaca a úplne super. prvý 09/2010, druhý 08/2013, takže v skole sú medzi nimi 2 roky rozdiel a je to fakt super. Sú parťáci...

oskvarka
19. apr 2024

podla mna rozdiel 2 roky a menej oceníš veľmi ale až neskorej - maju k sebe blizko krasne sa vyhraju.. mam deti 4,6,8,10 🙂 - a uz asi tak necely rok mam konecne pocit ze uz si aj oddychnem a neleti vsetko okolo mna rychlostou blesku :D.. ale jasne bolo aj kopec krasnych chvil a bola som doma teraz zase robim..... kym su maly je to narocne pre teba aj pre nich.. pre 2 rocneho sa to tazko spracovava,, aletak ja som nemala pocit ze by to bolo nejako extremne.. my sme mali prveho velmi v pohode on sa na surodenca vami tesil a ostatny uz aspon chapali pointu kedze mali starsich..... ale teda vecsi rozdiel posudit neviem ta ziarlivost tam asi aj tak je a zase vecsie dieta uz ma ine potreby nie len mat mamu pri sebe a to zase moze byt tazsie naplnat ak mas narocne babatko.. ja som mala stastie.. prve som mala narocne babatko ale ako male dieta uz bol ok a na druhej strane vseci ostatny uz boli normalne babatka.. ktore aj pospali takze som mala cas sa venovat ostatnym ;)

dskjhfdlkdjhl
19. apr 2024

My mame 7-rocny rozdiel a takto nam to vyhovuje. Ale toto je velmi individualne, co vyhovuje mne, nemusi druhym.

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vierka0508
19. apr 2024

Mame 4 roky a je to super. Obaja su chlapci, momentalne maju 6 a pol a 2 a pol a uz sa dokazu hrat spolu, robia blbosti. Po narodeni mladsieho, starsi uz bol zabehnuty v skolke, takze som doma vsetko stihala, aj oddychnut a zaroven uz bol dost mudry na to aby nežiaril, pomohol, bol samostatný a pri hre vonku ho nebolo treba az toľko dozorovat. Takze som mohla v klude kocikovat. Ale suhlasim s názorom vyssie, ze je to aj o povahe deti. Nikde nemas zaruku, ze menší vekovy rozdiel znamena ze sa deti skor spolu pohraju alebo naopak. Ja som hlavne chcela rovnake pohlavie, aspoň nech maju rovnake zaluby.

autor
19. apr 2024

Je mi jasne že záleží od povahy a pod. Pomôcť mi nema absolútne kto sme na to sami s mužom. Preto uvažujem nad väčším rozdielom. Povodne som chcela reťazovú materskú, ale zrejme to nedám.

anna_anicka83
19. apr 2024

Ja mám medzi prvými 6 rokov, medzi druhým a tretím 4 roky. Tretie, ale už nebolo v pláne😀. Mne to vyhovuje. Ja by som reťazovú materskú nedala. V podstate som mala jedno vypiplané, kým prišlo druhé. O tej najstaršej už ani neviem a tí mladší sú čoraz viac aj parťáci. Režim sme nejak špeciálne neriešili, keďže tie staršie už boli v škole/škôlke. No známa má po 2 rokoch, chlapcov, tak prvý náročný, tak druhý bol tak trošku odsúvaný. A teraz, keď sú starší, tak sa každá ich hra končí hádkou, bitkou, provokujú sa. Také súperenie, tým že sú si vekovo bližší.

ktochytavzite
19. apr 2024

1rok

autor
19. apr 2024

@anna_anicka83 asi ani ja nedám akurát sa zamýšľam aj nad tým že sa vratim po 3 rokoch a zas po roku odídem na materskú mi príde také cudne preto som chcela reťazovú. Ale viem že sa to neda naplánovať presne tak uvidíme čo bude

nikha2809
19. apr 2024

Mám rozdiel 3 a pol roka a otras, nonstop ale že nonstop sú v sebe

timea301196
19. apr 2024

Máme 2,5 r kludne by som dala aj neskoršie ešte 3 roky max 4

zuzi0911
19. apr 2024

Mam rozdiel 20 mesiacov ..je to síce narocne ,ale deti sa vyhrajú nakolko sú to rovesníci a maju spoločne záujmy ešte a podobne a nehovorím,že vzťah majú krásny (aspoň u nas) ,..sú partacky ...

No a potom mam teda rozdiel od poslednej 13 rokov . Viem si syna viac vychutnať,viac sa mu venovať,uzivat si ho naplno ....."ale je sam"...dievčatá uz majú svoje starosti ..aj ked sa s ním zahrajú,idú von,postazia ...je to iné, tie záujmy sú odlišné....a teda keď nevladzem pobavia dievčatá...keď potrebujem na rýchlo niečo vybaviť tiez ho vedia povarovat...

Za mňa každý vekovy rozdiel ma svoje +/- ...ako pri všetkom....za mňa je naj malý vek rozdiel ...
Takto mi je luto ,že malý "je sám " lebo naozaj "bude ako jedináčik"...

jana_eyre_2
19. apr 2024

Medzi prvými dvoma deťmi mám rozdiel 1,5r , potom mám rozdiel medzi druhou a tretim dieťaťom takmer 3r.. zamna bolo omnoho jednoduchšie mať deti čo s najmenšim rozdielom.. a prečo? Lebo dcéra veľmi rýchlo dobehla najstaršieho syna, zaujímali ich približne rovnaké veci a tak to ide dodnes.. jednoducho môžeš sa venovať dvom naraz a nikdy nie je nuda..

samozrejme ale najviac závaží povaha deti.. stredná dcéra je taká že si rozumie s oboma bratmi a spája ich.. oni dvaja sa majú radi, ale niekedy sa chalani dosť hádajú.. ja osobne považujem detské hádky a byť rozhodcom v ich konfliktoch za najviac nárocnu úlohu pri deťoch..

anna_anicka83
19. apr 2024

Tak ja som pri prvej išla po 2 rokoch do práce, po 4 rokoch na materskú. A potom som sa zase po 2 rokoch vrátila z RD a neplanováne som po roku a pol išla na MD. A nebolo to čudné, niekedy to tak proste vydá😉Ja som vedela, že reťazovú nedám. Nie kvôli deťom, ale kvôli sebe. Mne pomohla tá práca (aj ten rok), že som mala zmenu. Ale niekto si to chce odkrútiť s deťmi a potom už len pracovať. Musíš ísť sama podľa seba, ako to ty cítiš. Ja som mala okolo seba všetkých, čo išli reťazovo, každý do 3 rokov už ďalšie dieťa. Ale ja som vedela, že to tak nechcem a nebudem to robiť len preto, že super rozdiel a neviem čo.

tilly
19. apr 2024

Medzi mojimi sú 4 roky a 2 mesiace a nie je to dobrý rozdiel, moc veľký. Ja by som dala max tri roky rozdiel, keby som si mohla vybrať 😅

louise
19. apr 2024

@nikha2809 Medzi mnou a sestrou je rozdiel necelé 2 roky a boli sme v sebe celé detstvo. Doteraz si nerozumieme. Rokmi som zistila, že je nás takých viac, takže určitý vekový rozdiel môže byť predpoklad, ale iste nie záruka, že si súrodenci budú viac rozumieť.

mane01
19. apr 2024

Ja mam dva roky rozdiel a je to super, decka su kamosi, rovesnici. Prvy rok bol narocnejsi, kym islo starsie do skolky, potom uz malina… ale treba byt organizovana osoba… su rodicia, co nevedia, co s jednym… su taki, ktori zvladnu 2 a v pohode. Ja som bola na ne dokonca sama, a dalo sa. Mne by vadilo ist do roboty a zas na matersku… takto som to spojila. Ale kazdy z nas je iny…

nikha2809
19. apr 2024

@louise áno, môže byť.Nepoznam to, ja som jedináčik, preto ma to každý deň prekvapuje a neviem si zvyknúť.

pe_mi
19. apr 2024

My máme 4 roky rozdiel,skoro 5.
A je to veľká výhoda.si doma na rodičku,kým staršie začína školu,tak sa tak nenahanas z práce domov ,potom učenie..taký klidek na rosicaku
Plus,keď už nie je družina od 5.rocnika pre staršieho,keď mladšia ide do školy 1.rocnik.starsi ju vie odprevadiť,ísť zobrať.plus naši od seba nechytajú toľko choroby.
Ja nemám odskúšané mensi rozdiel medzi deťmi,tak som vypichla,v čom mne vyhovuje 4rocny rozdiel medzi súrodencami.

lossless
19. apr 2024

Mam rozdiel 2 roky a teda prvy pol rok bol neskutocne narocny, zatial sa zda ze je to stale lepsie. Medzi bratom a mnou je 5 rokov a vztah sme mali vzdy fajn.

beky223
19. apr 2024

My mame menej ako dva roky rozdiel a teda mňa to tak zvalcovalo fyzicky a hlavne psychicky, že to veru ďalej neodporúčam 😅 ale viem, že aj toto je silne individuálne a niekto to určite znáša lepšie + povahy deti sú rôzne. Ale ja som ešte len v tej úvodnej fáze, stále verím, že časom budem za to možno vďačná 😅

joesvk
19. apr 2024

Mám 4 a pol roka rozdiel a je to super. Pre nás ideálny. Deti sa hrajú v pohode .Staršie má potrebu učiť veci mladšie. Bola som po prvej materskej rok aj niečo v práci, čo mi vyhovovalo .

e3v3a3
19. apr 2024

U nás je rozdiel tri roky, dvaja chlapci a je to náročné. Ale raz vyrastú 😃

ktochytavzite
20. apr 2024

Retazovu mas dobru ,rok,dva vydrzis a mas potom klud.Aj deti su lepsi partaci ja mam 2r rozdiel,ale kludne by bol dobry aj rocny.Baby teraz niekedy ani nebiem ze ich mam ,hlavne dvojicky tie sa uolne same vyhraju.

avanka
20. apr 2024

Ani nám nikto nepomáhal,a ani som nevidela dôvod, boli to naše deti, my sme ich chceli. Mám rozdiel 2 roky a 4 mesiace a keby som mohla, máme 2 do roka. Chvíľku bolo komplikovanejšie chlapcov zladiť, hlavne vecerne ukladanie, keďže manžel robil na zmeny, ale zladili sme sa. Chalani boli odjakživa parťáci,teraz majú 13 a 15 a držia spolu a majú aj podobne záujmy.