Meno Christianna, Christianne alebo Christiane

virginnia
7. máj 2024

Ahojte
Máme vybraté jedno meno pre dievčatko ale nevieme aké písanie mena je najkrajšie. Páčia sa nám tieto tri

Christianna
Christianne
Christiane
Premýšľame aj nad prostredným menom aký na to máte názor?

juliacenc
7. máj 2024

Paci sa mi prvy sposob aj napisany aj na vyslovenie. Pekne meno

egonsk
7. máj 2024

@virginnia Kristína - uplne idealne po Slovensky 😁

226lenka
7. máj 2024

Zbytočne komplikované. Stále vysvetľovať ako sa to píše.

barbora0308
7. máj 2024

@virginnia Ja vzdy podporujem maminy, ak maju zaujem dat svojim detom zahranicne mena, mne osobne sa tiez mnohe pacia, ALE ak date vyssie uvedene mena, stale to bude na SK iba Kristina 😁🫣. To je ako zbytocne riesit ci Thomas alebo Tomas alebo, ci Veronika alebo Veronica 😅.

mk1111111111
7. máj 2024

A ako sa to bude vyslovovat foneticky?

januska12323
7. máj 2024

Kristína, nemusíš nič vysvetľovať a číta sa to rovnako ako všetky 3 zahraničné tvary. Ak musí byť anglicky - Christina alebo Christie.

lienka.7
7. máj 2024

@virginnia daj hneď Ronaldo a mas po probleme👌
Brw, taka "drobnost" ze cely život bude potom ako debil hlaskovat svoje meno ta napadlo? Jaj, ci ty si sa potrebovala odbavit, ze mas doma niečo extra, ze?

egonsk
7. máj 2024

@lienka.7 skor asi pocita, ze zdrhne do zahranicia a tam takmer vsetci hlaskuju svoje mena, lebo nemaju take tradicie ako slovania (ze existuje X mien, ktore maju aj v kalendari meniny) a meno je na urovni bezvyznamneho identifikatora.

lienka.7
7. máj 2024

@egonsk hej ako polka MK, ktorá tu o tom vypisuje už neviem koľko a stále nic👍no a potom to bude Christianne Kováčová, ze? 🤣🤣🤣 niektorým matkám tu už fakt riadne dr... 👌

kiki68
7. máj 2024

Christiane je tu v Rakusku dost caste meno. To bola nasa riaditelka skolky, mila zena

kiki68
7. máj 2024

@egonsk v zahranici sa meniny neoslavuju a je fakt, ze mena, co su u nich na CH pisu tak a nie s K. Ked je ak, tak to vzdy indikuje nejaky vychodny povod. Tak Ja by som tiez dietatu dala nejake medzinarodne meno a aj som to spravila. Aby sa to nedalo komolit vselijako

barbora0308
7. máj 2024

@egonsk
@kiki68
Napr. my sme tiez s manzelom vyberali meno, ktore sa bezproblemov uplatni u nas a aj v zahranici, pevne verim, ze tam bude raz studovat. Synovi sme dali meno Edmund. U nas uz menej popularne, skor z cias mojich starych rodicov (ale aspon som rada, ze sa za mnou neotoci na ihrisku 10 roznych chlapcekov s menom Tomas, ci Samuel 😁), no a v zahranici tiez zname meno.
Ale teda uvazovat, ci Kristina alebo Christiane...mna sa tiez nikdy nikto nepytal, ci som Barbora alebo Barbara v zahranici, poznali Barbaru, tak som bola Barbara 😅. Takto nejako to bude aj s Kritinkou napr. v AT, FR a pod.
Zalezi, ci zije autorka na SK, ak ano, tak by som zbytocne jej meno nekomplikovala...

virginnia
autor
7. máj 2024

@egonsk no tak sa volá sestra

virginnia
autor
7. máj 2024

@226lenka chápem ale to sa pýtajú aj mňa a není to pre nás problém 🙂

virginnia
autor
7. máj 2024

@juliacenc dakujem❤️

virginnia
autor
7. máj 2024

@barbora0308 no ale Kristína a Christianna je veľký rozdiel pre mňa aspoň. A meno Kristínka je krásne ale volá sa tak moja sestra

virginnia
autor
7. máj 2024

@januska12323 moja sestra sa tak volá :(

virginnia
autor
7. máj 2024

@lienka.7 prepáč ale tvoja reakcia je dosť toxická a áno páči sa mi že bude malinká odlišná a ja sa volám Virginnia a nemám s tým problém áno opýtaju sa ma ci z jedným n alebo ci z mäkkým i alebo z tvrdým y ale to meno sa nám páči.

barbora0308
7. máj 2024

@virginnia budem ta musiet sklamat, ale vo vyzname je to to iste 😅🫣 takze tvoja sestra a tvoje dieta sa budu volat teoreticky rovnako...

virginnia
autor
7. máj 2024

@kiki68 ďakujem pekne asi prvá pozitívna reakcia na to meno 🙂

talia16
7. máj 2024

Keď chceš meno s Ch na začiatku tak by som dala Christiana bez žiadných nn a e na konci. Nech to ma lachšie a povie vždy len že Kristiana s CH na začiatku. A plánujete ju volať ,,Christiana", ,,Christí" ako sa píše, či Kristiána? A inak to tak vadí, že to meno má už sestra? Keby dá moja sestra meno po mne, tak by som to brala ako pekné gesto, že pre ňu veľa znamenám.

virginnia
autor
7. máj 2024

@barbora0308 ahoj bývame na Slovensku a meno Kristínka je nádherné ale volá sa tak moja sestra.

virginnia
autor
7. máj 2024

@barbora0308 Áno ale len teoreticky.

barbora0308
7. máj 2024

@virginnia Ahoj, ano to sme si uz vyjasnili. 😅 Tak ine argumenty teda nemam, aby som odpovedala na tvoju otazku, mne sa teda najviac paci verzia Christiane...

Ale stale je to len Kristina a bude sa volat rovnako, ako tvoja sestra 🫣.

virginnia
autor
7. máj 2024

@talia16 ahoj úprimne máš pravdu Christiana je veľmi pekné najprv ma to ani nenapadlo ale znie to fakt super ďakujem🙂.A chceli sme ju volať aj kristý alebo aj Christianka normálne s Ch . A áno bolo by to krásne gesto ale Kristínka je pre mňa zároveň aj obyčajné meno . Neviem si predstaviť volať dcéru Kika nepáči sa mi to 🤷‍♀️❤️

virginnia
autor
7. máj 2024

@barbora0308 asi to tak bude no🤣🤣 ale ja som sa do mena Christane úplne zamilovala... ale z manželom sa neviem rozhodnúť ako sa to bude písať . A on vždy veľmi chcel dcérku tak mu na tom veľmi záleží a taktiež sa mu páči aj Malvína a presviedča ma aby to bolo jej stredné meno ale to fúú neviem ci chcem .

talia16
7. máj 2024

@virginnia Ale na toto pozor! Aj Christianu môžu v škole volať Kika, skús zvážiť ako veľmi by ti to vadilo a taktiež sa neselektovať len na to jedno meno, možno najdeš pre teba ešte lepšie kde ti nebude vadiť žiadna jeho prezývka/ varianta.🙂

virginnia
autor
7. máj 2024

@mk1111111111 Christy normálne s Ch alebo Christiana normálne s Ch 🙂

virginnia
autor
7. máj 2024

@talia16 Myslíš? To ma naozaj nenapadlo 🙈 no ale ja teda dúfam ze keď sa jej to nebude páčiť že do snáď deti pochopia alebo neviem toto je vážne dobrá otázka. No uznávam ze deti sú občas zlé a manžel hovoril ze sa mu páči aj Malvína ale s tým som není stotožnená.

barbora0308
7. máj 2024

@virginnia A co tak si potom radsej nechat iba tu Malvinu? 🤔 Vazne chces risknut Kristiku s Ch, ktoru bude tak ci tak kazdy volat Kristina, Kika a vsetcia sa ta budu pytat preco ma rovnake meno ako tvoja sestra? Uprimne si myslim, ze sa tomu nevyhnes.