Keď študent medicíny nechce konzultovať zdravotný problém člena rodiny

7. máj 2024

Ahojte. Chcem sa vas spytat, ako by ste reagovali vy. Je podla vas sebecke alebo nepekne, ak mate v rodine studenta mediciny a potrebujete s nim skonzultovat svoj zdravotny stav a on vam povie, ze on nie je dostatocne vzdelany a skuseny na to, aby to hodnotil a ze to treba riesit s lekarom, nie s nim? A ze ho uz nebavi, ze za nim stale chodime s lekarskymi nalezmi, ze on ma toho dost v skole teraz. Ako by ste sa zachovali vy?

smutok20
7. máj 2024

Mne sa naopak páči jeho postoj, lebo ak to mysli úprimne a uvedomuje si, že nemá ešte dostatok skúsenosti a znalostí, tak je to v poriadku 👍

janai1
7. máj 2024

Že ma pravdu

really8
7. máj 2024

Respektovala by som ho. A obdivovala za to ze sa nerobi dolezity. Este nedostudoval netreba sa hrat na nieco co nie je.

doriiis
7. máj 2024

Že chlapec má pravdu.Ak vám niečo je,máte ísť k doktorovi a nie za nim

martul
7. máj 2024

Má pravdu, je študent a veľmi múdry postoj zaujal. Ty máš svojho lekára, s ktorým máš riešiť svoje zdravotné problémy a on má ,,kompetencie" ťa liečiť alebo poslať na liečbu.

babovka2321
7. máj 2024

Ako by som sa ja zachovala? No asi by som si vstupila do svedomia, ale ja by som studenta mediciny neotravovala. Staci mi, ako si kazdy mysli, ze vdaka tomu, ze programujem, im poopravujem notebooky, dostanem sa do zaheslovanych uctov a podobne. Nonsens.

felycity
7. máj 2024

Za mňa veľmi normálny postoj, má pravdu, že nie je ešte dostatočne vzdelaný a fundovaný v danom obore, na ktorý sa pýate a treba to konzultovať s daným odborným lekárom, rovnako sa mi páči úprimnosť, že má veľa toho a nie je veľmi priestor, aby každý za ním chodil a pýtal sa, keď sa človek opýta 2-3 x ok, ale ak začne stále niekto chodiť tak sa to nedá zvládať...

ivetz
7. máj 2024

Ja úplne súhlasím s postojom študenta.Ale rada by som vedela, aký je tvoj pohľad na vec...

h2
7. máj 2024

Áno, je sebecké a nepekné, že so svojimi zdravotnými problémami otravuješ študenta z rodiny. Ani keby bol už skončený lekár by som ho s tým neotravovala v jeho voľnom čase.
Ty máš aké povolanie, čo robíš za prácu?

som_realistka
7. máj 2024

Sebecké z koho strany? Študenta? Nie, podľa toho čo píšeš, to ma v hlave upratané. Toho kto ho otravuje? Áno,.

konikmodry111
7. máj 2024

@h2 presne to iste som isla napísať.

Auroral nehnevaj sa ale tebe nepride trosku blbe za ním stále chodiť ? Ved to musí byt neskutočne otravne 😯 ja skôr nechápem vás že za ním stále utekate,namiesto toho aby ste isli k dr

angeli121212
7. máj 2024

Dotyčný študent má úplnú pravdu a veľmi spravny postoj a vy namiesto urážania sa, sa kus zamyslite...

juliet86
7. máj 2024

ma pravdu. pripomina mi to moju kamosku co vystudovala na vs anglictinu a ludia zo zakladky z jej dediny chceli od nej preklady skontrolovat eseje a podobne.

simca06022011
7. máj 2024

ono je to uplne bezne, predstav si ze mas profesiu a chodi za tebou kazdy hocikedy po rady/pracu... kazdemu to id ena nervy. mam znamych lekarov, fyzioterapeutov... a ich praca je tabu.
okrem toho, tento student je len student a teda nema co s tebou konzultovat cokolvek....

autor
7. máj 2024

Hm, ani v pripade, ze ide o vysledky z krvi a ma len povedat, ci je to v poriadku alebo nie a co to znamena? Alebo fotku nohy s velkou vyrazkou a otazka, ci s tym treba k doktorovi alebo nie? Ved to nezaberie vela casu… A on argumentuje, ze nestaci len vidiet fotku, ale ze treba sa vela veci okolo spytat a ze to moze byt hocico, ze to sa neda takto povedat..

klip0
7. máj 2024

Ľudia si myslia, že keď majú lekára v rodine, že ho môžu vo voľnom čase otravovať zdravotnými problémami seba a svojho okolia.
Nepoviem keď ten človek býva v jednej domácnosti, ale sesternica z ôsmeho kolena pomaly, to fakt nie...
Si zober, že niesi len ty ale celá.rodina toho študenta/lekára, všetci kamaráti, známi, bývali spolužiaci, všetci zrazu chcú riešiť niečo s čím sa im nechce k lekárovi, ale ten lekár/študent tomu sa má chcieť riešiť všetkých

h2
7. máj 2024

Výsledky z krvi nech ti vysvetlí lekár, ktorý ti ich robil.

klip0
7. máj 2024

Ale aj na výsledky z krvi sa nedá povedať len áno sú ok alebo nie niesu keď nepozná celý zdravotný stav.

januska12323
7. máj 2024

Má pravdu. Po prvé nie je lekár a po druhé nepozná tvoj komplexný zdravotný stav. Keď sa mu ozýva celá rodina len kvôli takým kravinám asi už má toho dosť.

zuzinka888
7. máj 2024

Ano tak to ma byt a tlieskam mu. On nie je lakar, ezte nema ani ukoncene vzdelanie ako moze davat odborne rady a liecit???? Co potom ak sa sekne a bude zle?! Ja nechapem preco sa nad tym cudujes ze nechce/nemoze.

angeli121212
7. máj 2024

Ano aj v takom prípade... To máš fakt taký problém ísť za lekárom?... Krv musí posúdiť lekár, ktorý pozná tvoj celkový zdravotný stav ono to nie je len tak.. a keď sa nahodou pomýli ten známy lebo ako sám vraví nemá dosť skúseností tak čo? Budete ho roznášať a ohovárať po celej rodine? Nedajbože ho obviňovať, že je to jeho vina, že ste to neriešili či ako?

lindous
7. máj 2024

Zachovala by som sa tak, že by som ho neotravovala so svojimi zdravotnými problémami… mam okolo seba naozaj veľa medikov, dokonca už aj skončené doktorky a nikdy mi nenapadlo sa ich vypytovať na nejaké moje výsledky alebo problémy, resp. ak sa o takýchto veciach bavíme, tak ako s každou inou kamoškou, kto má aké skúsenosti, nečakám od nich diagnózy a odborné rady…

anavixy
7. máj 2024

🙉🙉 s tymto asi bojuje kazdy medik, samozrejme, ze medik ma pravdu a absolutne pravo nereagovat a ohradzovat sa voci takymto “konzultaciam” (dokonca aj lekar z rodiny ma na to pravda, haloo)🤷🏻‍♀️ navyse na to ani nema vedomosti, to sa rovno mozete spytat tu alebo susedy, co si o tom mysli… alebo pouzit google konkretne pri tych vysledkoch napr.

lakebabe
7. máj 2024

Však on Nie je lekár nemá žiadnu prax ako ta ma konzultovať 🤦‍♀️

stanielka17
7. máj 2024

Je to velmi zodpovedny a rozumny pristup. Ako student mediciny nema este relevantne vzdelanie a prax, navyse mozno studuje uplne inu specializaciu.

kitycat
7. máj 2024

Prepac, ale si strasne otravna.

Nechapem co riesis tvoje chujoviny s nejakym studentom z rodiny. Chod ku svojmu doktorovi s vyrazkou, s hlavou popripade tiez

ns994
7. máj 2024

Je este len student. Nema ukoncene vzdelanie. Tlieskam mu za tento jeho nazor. Neviem preco ho bombardujete. Je medik a aj keby uz bol hotovy mudr ma svoj zivot svoje problemy. Nenapadlo ta ze mu je neprijemne ked ho takto nahanate ? On by mozno aj velmi rad pomohol ale prosto mozno ani nevie lebo sa stale len uci a aj kebh vedel povedal co to vyriesi ? Ty mas svojjo lekara tak chod za nim. Mozno studuje dokonca uplne inu specializaciu. A ma pravdu. Fotka nestaci. Nato je osetrujuci lekar lebo on pozna tvoj zdravotny stav, minule problemy anamnezu atd. On ta vysetruje. Z fotky velakrat ani skuseny lekar nevie co to je. Nieto este medik. Ked ti povie na vysledkoch kvi skratky co to pomoze ? Nato je lekar aby ti to povedal vysvetlil pripadne sa nato pozrel komplexne.

dota6
7. máj 2024

Tá osoba, ktorá vám robila odber krvi vám tají výsledky? :D alebo nemáte svojho lekára?
Klobúk dole pred ním :D bude mať čo robiť pred doternými rodinnými príslušníkmi. Keď doštuduje bude mať po chlebe asi :D

harley1205
7. máj 2024

Nie v zlom ale zbytocne ho neodstras od tohto povolania ked ho s kazdou hlupostou otravujes.. Obdivujem jeho postoj aj to ako sa nehra na vseveda a odkazal ta k lekarom, ktorí ti k tomu povedia urcite viac ako on..Nie su vysledky ako vysledky a vsetko ma svoju pricinu..Zakladne krvne hodnoty si mozes aj vygooglit vsade su dostupne tabulky aka je coho norma a ked sa ti nieco nebude zdat mas tam svojho OL...

chrumka333
7. máj 2024

Je dosť pohodlné sa iba opýtať študenta,namiesto toho,aby sa človek dotrepal k lekárovi, že? Chalan slušne odmietol,tak to treba slušne rešpektovať a neoduvať sa.ano aj keď ide "iba" o rozbor krvi, či foto vyrážky