HR konzultant

7. máj 2024

Ahojte baby, máte skúsenosť s prácou ako HR konzultant? Čo si myslíte o tej práci? Išli by ste to robiť?

taynee
7. máj 2024

Ide o pracu v agenture?

autor
7. máj 2024

@taynee áno, konkrétne manpower. Ide o to, že nemám žiadne skúsenosti ale povedali mi, že to nevadí, vyškolia ma. Len neviem čo očakávať, či to naozaj stojí zato alebo ako

tilly
7. máj 2024

Si psychologička? Alebo ako na teba prišli?

konikmodry111
7. máj 2024

Ja som tak bola ale v Rakúsku a pre Trenkwalder. Čo potrebujes vedieť ?

autor
7. máj 2024

@tilly mala som na stránke životopis kde som mala uvedené, že som študentkou - odbor psychológia a zavolali mi.
@konikmodry111 skôr by ma zajímalo ako si sa cítila na tejto pozícii, či by si sa tam vrátila alebo to bolo len o buzeracií a strese?
Aktuálne pracujem mimo odboru, som spokojná ale nedáva mi to do budúcna nič, čo by sa mi zišlo. Preto váham či meniť alebo nie..

tilly
7. máj 2024

To je super. Išla by som vyskúšať

taynee
7. máj 2024

Si este studentka? Islo by o part time alebo full time job? Je dolezite vediet, ci sa chces venovat naboru a recruitmentu. Neviem ci by islo o white collars pozicie a tzv. permanent placement, alebo blue collars perm, alebo temporary solutions - hladat ludi do vyroby na personalny leasing. To je vemi podstatne vediet a podla toho ti dam viac info o pozicii.

victoriab
7. máj 2024

@taynee prosim ta vies mi tie pozicie prelozit? Prvykrat take citam

autor
7. máj 2024

Išlo by o full time job, študujem externe.
Inzerát :
Do nášho vlastného tímu hľadáme personálneho konzultanta, ktorý bude mať na starosti obsadzovanie pridelených pozícií u jednotlivých klientov. Naši klienti sú stredné ale aj veľké medzinárodné spoločnosti, ktoré pôsobia v rámci rôznych odvetví (automotive, retail, strojársky, potravinársky priemysel a iné). Ako konzultant budete pracovať od výrobných a administratívnych pozícií až po manažérske pozície.
tvorba pracovných inzerátov a ich zverejnenie na rôznych pracovných portáloch - profesia, linkedin, istp a podobne
aktívne vyhľadávanie vhodných kandidátov a ich prvotný screening
vedenie pracovných pohovorov s kandidátmi, či už F2F alebo online
príprava profilov kandidátov a ich zaslanie našim klientom
riadenie procesu a komunikácie medzi kandidátmi a klientmi
fakturácia
reporting a podávanie správ súvisiacich s náborom
podpora obchodného oddelenia, získavanie nových klientov, aktívna
komunikácia s klientmi

Toto mi v podstate opisovali aj počas pohovoru.

taynee
7. máj 2024

@victoriab white collars pozicie - biele goliere, administrativa a management. Blue collars pozicie = modre goliere, vyroba, kvalifiovani aj menej kvalifikovani ludia vo vyrobe.

taynee
7. máj 2024

OK, cize toto je permanent placement recruiter so sirokym zameranim od vyrobnych pozicii, cez vsetky admin a sales role az po management. Takze v prvom rade je mzda vzdy dvojzlozkova. Mas fix, a potom vario zlozku zavislu od poctu prijatych a hlavne nastupenych kandidatov, ktorych si nasla, spohovorovala, odporucala klientovi. Toto je obchod. Klientovi predavas kandidata, kandidatovi firmu a do toho celeho este predavas meno agentury, servis apd. Je to velmi zaujimava praca, dynamicka, vela sa naucis, mnohych spoznas, mnoho kandidatov, mnoho firiem. Tu niekde zistis, ci sa chces venovat naboru dlhodobo, alebo nie a pojdes inym HR smerom.

autor
7. máj 2024

@taynee fiha, ďakujem za vysvetlenie 😊 Znie to naozaj zaujímavo, páči sa mi presne čo si vyzdvihla. Noví ľudia, nové vedomosti, dynamika, skúsenosti a širší rozhľad. Avšak obávam sa, že to znie podobne ako poradca pre pobočku v banke, len "produkt" je iný

taynee
7. máj 2024

Viac menej ano, ale s tym, ze ponukas pracu a na to ludia pocuvaju. Ale ano, musis oslovovat kandidatov, reakcii je minimum, este menej relevantnych. Cize budes oslovovat kandidatov z profesie, z linkedln-u, z databazy apd. Ale velmi dobra skusenost. Komunikacne sa posunies niekde inde.

hopsas
7. máj 2024

Ja som hr študovala aj sa tomu venujem ale to čo opisujes to by som nerobila, za mňa je najlepšie hr niekde v korporáte napríklad banka alebo poisťovňa kde robíš so skúsenými ľuďmi za výborný plat v medziach zákonníka práce ...žiadne také že variabilné zložky na základe počtu kandidátov a čudujem sa že vôbec ta berú na túto pozíciu ...nič v zlom samozrejme držím ti palce len som zvyknuta že u nás berú na HR tých čo to vyštudovali aj a s niekoľkoročnou praxou

konikmodry111
7. máj 2024

Mna to moc nebavilo musím úprimne povedať 😅 ale tak ja som v gastre cely život, len toto bolo take že som to zobrala koli tomu že cez obed som mohla byt doma a iné v okoli nebolo. Ja som zvyknutá na ,,stres,, v kuchyni, lietať, makať. A toto bolo take že som prvý x v zivote sedela v kancliku a mna to normálne ubíjalo sedieť cely den 😂 Ale keď ta baví komunikovať s ľuďmi, a byt v kancliku tak smelo do toho ☺️ aspoň získaš skúsenosti a možno sa ti to zapáči.

taynee
8. máj 2024

@hopsas vies kolko si dokaze zarobit dobry recruter? Daleko viac ako v korporate. Castokrat maju mzdy na urovni HR managera. To len na margo, preco tu ludia robia 🙂

pure621
8. máj 2024

Ja som to robila po výške asi 3 roky. V tom čase za mňa fajn práca ale teraz by som to už nerobila. My sme mali výhodu, že sme mali fixný plat bez ohľadu na počet prijatých zamestnancov. Keď ešte obsadzuje s vyššie pozície je to fajn, ale tie nižšie, do výroby, tam sa priprav že sa budeš baviť s veľmi jednoduchými ľuďmi, my sme s nimi robili aj matematické testy, niekedy som sa fakt cítila ako učiteľka na ZŠ 😄 mnohí to nevedeli. Denne som obvolala mnoho kandidátov a nič z toho nebolo. Alebo som mala dohodnutých niekoľko pohovorov a neprišiel nikto. Fakt to bolo niekedy dosť frustrujúce. Ale skúsenosť fajn, neľutujem, že som to robila.

konikmodry111
8. máj 2024

@hopsas tak ja som v Rakúsku dostávala províziu za každého nového zamestnanca.