Nadriadený prezradil to, čo nemal. Ako by ste zareagovali?

9. jún 2021

Ahojte,

Som doma na pn kvôli tomu, že som zostala tehotná a predtým som 3x potratila.

Dnes mi volal zahraničný kolega s ktorým mám super vzťah, že sa po firme šíria reči, že som o dieťa už trikrát prišla. Čo je síce pravda, ale povedala som to len svojmu nadriadenému, veľmi mi vyčítal, že som im to nepovedala hneď a už mohli hľadať náhradu.

Miešajú sa vo mne všetky negatívne emócie sveta, ako by ste zareagovali prosím vy?

deti95060810
9. jún 2021

teraz už nič...
a nabudúce si dobre rozmyslím komu budem na nos vešať svoje súkromie...😉

sonnenshein
9. jún 2021

Nahlas porusenie GDPR na personalne oddelenie.
Zdravotne info su tiez touto regulaciou povazovane za senzitivne osobne udaje.

nafka0483
9. jún 2021

Neviem z akeho dovodu si nadriadenemu povedali taketo osobne informacie, pretoze jemu staci info o tom, ze si tehotna a napr. na rizikovom. Dovody ani ine podrobnosti poznat nepotrebuje.
Ale to uz nevratis naspat. Porozpravala by som sa s nadriadenym, ze sa mi to nepaci a bola by som zvedava co na to povie, ako to zdovodni a nahlasila by som podnet aj na eticku komisiu. Sice si nie som ista ci by s tym nieco urobili, kedze to info si mu poskytla ty sama dobrovolne a neviem ci si ho poprosila nech to dalej nesiri, alebo nie...

hederamonstera
9. jún 2021

fuh, silna kava. ale asi nic s tym uz nenarobis. Ale nadriadenemu by som pekne povedala, ze co si to dovolil to sirit dalej...nadriadeny alebo nie, toto by som si s nim pekne vybavila. Ale aspon mas poucenie do buducna, ze ked nechces, aby sa nieco sirilo, tak to nikomu radsej nehovor 🙂

sense
9. jún 2021

Tiez mam neúspešne tehu za sebou ale teda nikto o tom nevie a nadriadený tiež nie, vedeli len o tehu kvôli preradenie n inú prácu po 3 mesiaci. Chápem tvoje sklamanie ale bez to aj ako poučenie do budúcnosti rozdeľovať komu koľko povies

autor
9. jún 2021

Kočky, je jasné, že vrátiť čas späť, nepovedala by som nič ani jemu, ale keď som ja mala podriadených popr. keď sa mi kolegovia s niečím zverili, brala som to automaticky ako tajomstvo alebo dôvernosť a nikomu som to ďalej nehovorila, ani keby sme si v budúcnosti pokazili vzťahy. Nuž to je asi ale o povahe človeka, darmo sa budem oháňať ochranou osobných údajov, keď to nie je na papieri. Len ma mrzí, že niektorí ľudia si neuvedomujú, že sú nadriadení a mali by sa podľa toho správať (napr.nechať si pre seba takto diskrétne info).

angel993
9. jún 2021

Aj o mne vedela celá firma že som mala MA. Už som sa tam nevrátila, boli tam hrozné vzťahy a tiež to nadriadena porozprávala. Bola som vtedy na tom psychicky zle, tak som radšej po pn dala výpoveď.

nafka0483
9. jún 2021

Ved ho konfrontuj - ja by som to urobila. ze sa ti ozyvaju kolegovia a maju informacie, ktore si doverne povedala len jemu, ze co to ma znamenat.

Nemohlo sa stat ze ma taku povahu, ze to bral ze si to povedala, tak je to "verejna" vec? A ze to nepovedal zamerne, ale niekto sa pytal, ze nie si v praci a on v ramci debaty spomenul co vie? Neobhajujem ho, ale to, ze ty si povazovala za doverne vsetko co ti povedali podriadeni este neznamena, ze aj on pochopil situaciu takto. Neviem ci si ho poprosila nech to nehovori dalej, ze je to doverne alebo nie.

Ja mam taku kolegynu, ze co jej ludia povedia nema problem povedat dalej ak na to pride rec. Napr. jej povies, ze si tehotna a si na PN a najblizsie sa na obede niekto opyta ze kde xyz, co je chora? A ona nepovie: hej, je na PNke. Ale povie: Nie je chora, vypisana je, lebo je tehotna. Proste take veci vnima tak, ze kym jej vyslovene nepovies, ze toto je doverne, nehovor to nikomu, tak to berie tak, ze to nie je tajne. Nie je zly clovek, len ma taku povahu.

Preto sa pytam ci nemohlo dojst k "nedorozumeniu".

angel993
9. jún 2021

A vlastne doteraz sa bývalým kolegyniam vyhýbam aj keď už mám dieťa.

kkovacovak
9. jún 2021

Nič...si tehotná tak si užívaj tehotenstvo a nerieš negatívne veci. Hlúposť si urobila ty že si o nejakých potratoch vôbec hovorila. On je blbec že to vytrubuje a takto rieši. Môžeš sa s ním pustiť do boja ale na čo. Nabudúce už budeš múdrejšia

konikkon
9. jún 2021

Klebety sa šíria, to nezastavíš. Kašli na nich, užívaj si tehotenstvo, venuj sa sebe a dúfaj, že ich tam aspoň 3 roky neuvidíš. Oni nech si hovoria, čo chcú. Držím palce 🍀🙏

mpg
9. jún 2021

Mne to pripadá tak, že nadriadený to povedal, že ide nie o náhodné tehotenstvo, ale že pracovníčka už dlhšiu dobu sa o tehotenstvo snažila. Na niektoré miesta treba pracovníkov, ktorí tam po zaučení budú dlhšie, stabilní. Lepšie je nadriadeným nič také nepovedať.

autor
9. jún 2021

Napísala som feedback, že ma ten telefonát prekvapil a nakoľko on bol jediný, ktorý o tom vedel, očakávala by som viac diskrétnosti. Neurobila som to len pre seba, ale aj pre neho - aby si možno pri niekom inom najbližšie uvedomil dôsledky. Spätná väzba je sakra dôležitá.

Keď som si tak rumádzgala, tak sa mi dieťa v bruchu začalo pučiť a kopkať, aby mi dalo najavo, čo je dôležité a na čo sa mám sústrediť. 😊

Ďakujem pekne všetkým za rady.

basska_b
9. jún 2021

Tvoje dieťa vníma tento nepokoj, vykašli sa na toho magora. Čo sa stalo, už sa neodstane 😐

martina1201
9. jún 2021

V momentálnej situácii by som sa tým neznepokojovala. Ale neskôr by som to šéfovi riadne od pľúc vysvetlila.....

slovakboy
9. jún 2021

Teraz nerieš prácu a jemu len napíš. Toto som od teba nečakala. Nič viac.

lenadka
9. jún 2021

Nijako. Keď si chcela aby to ostalo tajomstvo, mala si mu to povedať. Čo ak to povedal v tvojej obhajobe, napríklad niekto mal reči, tie dnešné mladé si myslia, že tehotenstvo je choroba a hádžu sa na PN. Možno na tvoju obranu iba povedal, že chápem ju, už 3x o dieťa prišli. Nechápem prečo hneď väčšina ľudí myslí negatívne a nasiera sa.

sapetka
9. jún 2021

@lenadka myslim ze to je jedno. Vsetky taketo informacie by mali byt Doverne a aj keby ju chcel obhajit tak mal zvolit iny sposob. Je predsa sef ma vediet volit slova

luccija
9. jún 2021

Neempaticky je aj zahranicny kolega pytat sa taku vec:(po poslednych mesiacoch v praci ponaucenie pre mna nikomu nic nehovorit

leuchtturm
9. jún 2021

A co ta presne skrie? Informacia o potratoch alebo ze si neupozornila zamestnavatela, aby za teba hladal nahradu? Ak tie potraty povazujes za sukromne informacie, preco si o nich hovorila v praci?

martinkatinka
12. jún 2021

Zahranicnemu kolegovi by som povedala, ze je to je sukromna informacia a nebudes sa o tom bavit. Nadriadenemu kolegovi by som povedala, ze je ti to neprijemne a nabuduce nach sa zdrzi komentovania takychto sukromnych informacii.