Pedagogický asistent

7. máj 2024

Dobrý deň prosím je tu niekto s touto profesiou ?
Mala by som pár otázok: dĺžka potrebného štúdia, študijný odbor, maximálne dosiahnute vzdelanie, uplatnenie na trhu prace, náplň prace, mzdové ohodnotenie.
Ďakujem každému za odpoveď

nikdenikto
7. máj 2024

Veď ale toto všetko si vieš behom pár minút nájsť na nete 🙈

sulavikova
7. máj 2024

@nikdenikto no niekto nie… a potom to tak vyzerá v školstve. Potrebuje ďalšieho🙄. Pokiaľ sú peniaze, rodičia a poradne.

ka_ty2
7. máj 2024

@sulavikova no ved ako buduci asistent potrebuje asistenta...
Inak v prvom rade treba mat dar a chut pracovat aj s "inymi" detmi a vediet byt kreativny a pohotovy. A nie vsetko dostat na podnose... S takym asistentom sa zle spolupracuje

sulavikova
7. máj 2024

@ka_ty2 presne, žiaľ často stačí byť niekoho známy a učiteľ sa “postará” o program aj asistentovi. Škoda reči. Radšej si urobiť Špec. pedagogiku. Vtedy je tam aspoň základ, z ktorého sa dá
robiť ďalej.

ka_ty2
7. máj 2024

@sulavikova ucim v zs pre autistov, tam musi byt ucitel a asistent jeden tim, fungovat aj bez slov...

sulavikova
7. máj 2024

@ka_ty2 tak to vám” závidím”. U nás to funguje tak, že aj absolvent Pruského je kľudne asistent učiteľa. (Nič proti Pruskému, poľnohospodárov treba) Len s tým rozdielom, že učiteľ “dáva pozor” na asistenta, príp. mu dá strúhať pastelky, robiť nástenku.

ka_ty2
7. máj 2024

@sulavikova uplne rozumiem. To je, zial, realita. Preto som napisala, v com ja vidim kvalifikacne predpoklady pre asistenta. A pokial sa to nezmeni a asistentov bude robit kazdy, kto niekde videl dieta, tak sa to nezmeni a deti z beznych skol budu prechadzat k nam. A este ich je aj zalostne malo.

sulavikova
7. máj 2024

@ka_ty2 mať dieťa, ktoré by malo odporučenie z poradne na asistenta v zš, tak to ako rodič odmietnem vzhľadom na ponúknuté možnosti.