Počet životopisov na bežné pracovné miesto

6. jan 2022

Dobrý deň,

vždy ma zaujímalo, koľko asi tak príde životopisov na bežné pracovné miesto (ako čašníčka, predavačka, sekretárka, administratívny pracovník, automechanik, nižší manažment, pracovník v banke, ITčkár, atď. Niečo s priemernou/nadpriemernou mzdou. Počula som, že veľa ľudí posiela životopisy na pozície, kde že vôbec nespĺňa podmienky so vzdelaním. Ako to vlastne chodí v HR ?

ivkazba
6. jan 2022

Na niektoré miesta chodia aj stovky. Za posledné roky mi na pozíciu recepčná (v kancelársko obchodnom priestore, nie v hoteli) a administratívny pracovník - referent prišlo okolo stovky CV.

katb1992
6. jan 2022

Mne prišlo za dva dni 80 životopisov. Na pozíciu predavač. Po 2 dňoch sme inzerát stiahli.

autor
6. jan 2022

A to všetky tie životopisy chodia aj tak, že daný uchádzač je vhodný na danú pozíciu ? Ako sa potom človek ma z takej konkurencie na nejaké miesto dostať ?

ivkazba
7. jan 2022

100% nie, ale tých 80% áno. Niekto sa vždy na to miesto z tých ľudí dostane. Základ je mať CV, ktoré nevyhodím na bok. Pretože keď príde 100 CV, na pohovor pozvemem v prvom kole max 10 ľudí. A potom byť sám sebou na pohovore. Ale je bežné, že príde 100 životopisov a musím inzerát zverejniť znova pretože z 20 ľudí nevyberiem nikoho.

1bambinko1
7. jan 2022

to sa nedá nejak všeobecne určiť si myslím. isto veľa ľudí posiela aj na také miesta, na ktoré nespĺňa všetky požiadavky. lebo však človek nevie, možno motyka vystrelí ako sa hovorí a zavolajú aspoň na pohovor.