Obriezka u mužov

17. máj 2024

Ahojte ako je to s obriezkou ma s tym niekto skusenost alebo poznate niekoho takeho? Ci ste stym spokojny ake su vyhody alebo naopak ci to sposobuje nejake problemy ci to nieje neprijemne v trenkach mat holy zalud 😀 .. proste pre a proti…len informacne chcem vediet priatel nad tym uvazuje

barruna
17. máj 2024

Ja sa uplne k tomuto vyjadrit neviem, len mi tak napadlo, ze som kedysi robila auparku v zahranici a boli tam dvaja chlapci, ktori to mali spravene (aj som ich sprchovala, takze preto to viem 😀 ). Vobec som sa na to nepytala, ale ich mama mi zacala sama od seba rozpravat, ze aby som si nemyslela, ze to ma nejaky nabozensky dovod alebo co (Bolo mi to ukradnute😂), ale vraj je to teda velmi hygienicke a nemaju uz ziadne problem a tak podobne. 😀 Utkvelo mi to v pamati. 😀

bale1rinka
17. máj 2024

ja poznám osobne
dieťatu to dali urobiť v turecku
nedala by som si to ani za svet urobiť...
a už nie vonkoncom dospelému chlapovi
už len z pohľadu konfortu muža, vadilo by mi kebyže mi žaluď je stále "otieraný" o látku
predkožka predsa chráni žaluď pred baktériami a je prirodzený lubrikant
je to akt len z náboženských dôvodov

colsami
17. máj 2024

@bale1rinka nemas pravdu, vobec to nie je len akt z nabozenskych dovodov. V nasich podmienkach je to ovela castejsie "akt" zo zdravotnych dovodov - nie vzdy a vsetkym predkozka funguje ako ma, takze indikacie su rozne, nie su to vzdy len nabozenske dovody.

katka533
17. máj 2024

@bale1rinka boze, ako keby si mala penis 😅😅. Ako vies, aky je to pocit? Moj muz to ma, je to velmi hygienicke, aj moslimovia to robia inak koli hygiene..

heln
17. máj 2024

priatel ma zuzenu predkozku, caste zapaly, alebo nejaky iny zdravotny problem, ked nad tym uvazuje?

pato88
17. máj 2024

Manzel ma tiez :D tak mu to tu citam a ze mu mam spravit ucet na MK 🙂 ale tak on to hodnoti velmi pozitivne, nakolko mal predkozku uzsiu a bolelo to a vadilo pri sexe, vraj v trenkach to neni citit a ja teda, som ho nepoznala pred, ale ked porovnam s ex tak oralny sex je pre mna ovela prijemnejsi a vraj je to aj hygienickejsie pri normalnom sexe, nakolko v tej predkozke sa mozu ukladat spinky a moze to zene sposobovat zapaly, ked sa pri sexe spravia ranky a tak.

katarinaba
17. máj 2024

Ja som sa stretla so "tuzemskym" muzom, ktory si to dal urobit sam od seba z hygienickych dovodov a pochvaloval si.
Neskor som spoznala muza s nabozenskou obriezkou a ako sa vyssie spomina, je to sto a jedno oproti muzovi bez. Nech je clovek akokolvek cistotny - to plati aj pre muzov aj pre zeny - vo vsetkych zahyboch sa drzi maz, prach, bakterie - to vsetko vedie k zapachu. A intymne casti maju svoju vonu (nevravim o smrade ale o odore) a teda penis bez predkozky tento odor nema.
Ako sa muz citi, netusim. Ale asi to nebude tak zle, ked minimalne polovica svetovej populacie tu obriezku ma (aj ked z nabozenskych dovodov).
Podla mna sa tej predkozke priklada zbytocne velky vyznam. Pokial je s nou problem, tak nechapem tym cavikom s jej odstranenim.

thirstymonk
17. máj 2024

Ale trepete. Existuje taká vec, ktorá sa volá fimóza. To je zúžená predkožka, ktorá sa nedá pretiahnúť cez žaluď. Zhodou okolnosti to mám aj ja a čuduj sa svete - dá sa s tým žiť. K tomu sa dostanem.

V detstve má veľa chlapcov fimózu, v puberte by sa to malo od seba oddeliť, ale v mojom prípade sa tak nestalo. Predkožku stiahnem možno tak, že sa mi vytvorí kruh o priemere 1cm a dosť. Možno že pri voľne visiacom penise by som ju aj stiahol, ale bojím sa, že by nešla naspäť a musel by som ísť s obnaženým žaluďom dakde ku chirurgovi na pohotovosť to riešiť, tak to radšej neskúšam.

V puberte sa toto dá dosť úspešne riešiť kortikosteroidným krémom a postupným sťahovaním predkožky - je to proces trvajúci pár mesiacov, kortika zjemňujú a ztenčujú pokožku, až napokon prejde.

Lenže ja už som starý a riešiť sa to nedá. Teda jedine obriezkou. Čiže je úplná blbosť tvrdiť, že sa obriezka robí len z náboženských dôvodov!!!

Musím povedať, že pokiaľ tvojmu priateľovi lieta predkožka hlava nehlava, tak je maximálna blbosť ju odstraňovať. Je to akoby si si dala odstrániť slepák len tak, lebo s tým v budúcnosti môžu byť problémy (to mi potom pripomína - preventívne si daj odrezať prsia, aby si nemala o 40 rokov rakovinu prsníka). No je to blbosť, nie? Ak sa niekto oháňa tým, že je to hygienickejšie, tak to mi pripadá tak, akoby sa mu nechcelo umývať si pipik. No nech sa nehnevá...

No a prezradím vám niečo z môjho sexuálneho života, lebo viem, že pri tejto téme vás to zaujíma.
Takže. Som schopný mať normálny sexuálny styk s manželkou. Predkožka sa nestiahne až tam, kde by sa mala, ale vôbec ničomu to nevadí. Základ je, aby žena dobre mazala. Po pôrode sme s tým mali problém, tak sme dávali lubrikant a nebol problém. V rámci normálneho sexu sú možné prakticky všetky polohy, zhora, zdola, zboku, zpredu, zozadu. Keďže predkožka tak trošku utlmuje sexuálne dráždenie, vydržím dlho, oveľa dlhšie ako manželka. Ona už je a ja furt nič. Veľmi málo sa stáva, že by som bol skôr ako ona. Rukou ma nevie obšťastniť do konca, proste nevládze. Ústami to isté. Pred vniknutím musí byť penis dobre namazaný vaginálnym sekrétom, potom to tam kĺže jedna radosť. Neviem do nej ísť priamo až na doraz, jak v nejakom lacnom Péčku. To ma bolí. Ale ani jej to vôbec nevadí. Takže najprv ju pár minút provokujem a obtieram sa o ňu a potom vniknem. A potom je to už štandard, ako v každom inom prípade. Nie je rozdiel.

Orálny sex je samozrejme možný tiež úplne v pohode. Dokonca niekoľkokrát sme skúsili aj análny sex a šlo to. Raz s kondomom, trikrát na ostro. Ako som uviedol v predošlom prípade, základ je ten, že to musí dobre mazať. Pichač roka zo mňa nebude, ale my to máme radi nežnejšie. Takže sa to odomňa ani nečaká. A okrem manželky nemám žiadne iné sexuálne skúsenosti a ani po nich netúžim. V puberte a ranej dospelosti som sa samozrejme bál prvého sexu, kvôli fimóze, že to bude bolieť atď, ale napokon sme to s trpezlivou manželkou v pohode zvládli.

Áno, napísal som detaily a urobil som tak naschvál. Pravdepodobne to tu budú čítať niektorí chlapi a chlapci, ktorí tak zistia, že sa nemusia ničoho báť, ak majú fimózu a že sa nemusia hneď ísť dať obrezať. A keď si to prečítajú aj ženy, vôbec nič hrozné sa nestane, budú mať informácie zo skúsenosti iného človeka, ktorý si tým prešiel. Verím, že tento koment tu nájde pochopenie a že niekomu poskytne cenné informácie. Sex je totiž najčastejší dôvod, prečo muži podstupujú obriezku, ale nie vždy je to treba. Ak má niekto problém so slovami ako penis, žaluď, vaginálny sekrét a pod. nech sa vráti do škôlky. Sú to normálne veci, týkajúce sa nás všetkých.

thirstymonk
17. máj 2024

@katarinaba Ide o to, že keď odstránia predkožku čerstvonarodenému židovi (na ôsmy deň života robia obriezku chlapcovi), tak si to nepamätá, veľa spí, takže bolesť až tak nepociťuje. Keď sa teraz dotknem obnaženého žaluďa - bolesťou by som to nenazýval, ale je to veľmi nepríjemný dotyk. Prirovnal by som to asi k tomu, ako keď sa dotkneš suchým prstom očnej buľvy. Je to proste nepríjemné. A takto nepríjemné je to aj rok po obriezke, kým sa ten žaluď prispôsobí tomu, že už nemá predkožku, ktorá ho kryje.

Mne obriezku odporúčali traja z troch lekárov, ale práve z týchto dôvodov som do toho nešiel. Penis mi nesmrdí a nemám tam bordel. Sexu som schopný v pohode, takže nemám dôvod zbytočne riešiť taký "problém", ktorý ani nie je problémom.

katarinaba
17. máj 2024

@thirstymonk moslimom odstranuju predkozku v 6tich rokoch a "zaziva". To v krajinach, kde to nie je standard sa to robi chlapcom a muzom v narkoze. A na obnazeny zalud si casom zvykne kazdy s obriezkou.
A neviem, ci si si oral robil sam sebe, ale je to rozdiel s predkozkou a bez. Nik netvrdi, ze pachnes, ale proste prirodzeny pach pod tou predkozkou je.
Pokial s tvojim "problemom" vies fungovat, je to super. Ale su muzi co s tym maju problem, bolesti a pod. a obriezka im skvalitnila zivot.
A ako som spominala - su aj slovenski muzi, co obriezku podstupili bez akehokolvek problemu a su spokojni.

thirstymonk
17. máj 2024

@katarinaba Jasne, židov som spomenul preto, lebo poznám ich náboženstvo (aj som s nimi v minulosti pracoval, prakticky v izraelskej firme), takže mám o tom nejaké info. Nie preto, že by som bol dajaky antisemita a chcel som týmto zosmiešniť, to v žiadnom prípade nebolo mojim zámerom.

Ako to majú moslimovia to neviem, ich náboženstvo nepoznám, ani žiadneho moslima nepoznám osobne.

Ako poviem takto... ja by som do toho šiel, zas predkožka pre mňa neni svätý grál, že si ju budem opatrovať aj za cenu života. Bojím sa toho zvykania si na obnažený žaluď. A tiež neviem, čo by na to povedala manželka. Ako som písal vyššie - mám výhodu, že dlho vydržím pri sexe a neviem, či sa tejto výhody chcem vzdať hehe :D

Idem o mesiac na urologiu, tak uvidím, čo mi odporúči urologička.

pato88
17. máj 2024

Inak aj moj chudak otec si ju musel dat odstanit a to mu uz tiahlo na 70. Mame to neslo do hlavy, ze zrazu chcel len s kondomom a este hrubym a nakoniec sa priznal. Cely zivot nemal problem a nakoniec aj tak.
A neviem, co sa vydrze tyka, manzel vydrzi vela resp niekolko mojich ogazmov, tak to asi nezalezi od predkozky.

thirstymonk
17. máj 2024

@pato88 Počkaj, to chceš akože povedať, že v 70ke ešte budem sexovať? Wooooow, tak to sa tešim 🙂

A môže byť, že to nezávisí od predkožky, to je len moja úvaha :D Ale môže byť aj to, že ty si taká, že máš rýchlo orgazmus. Ja by som neveril, ale videl som ženu naživo, čo mala orgazmus už len z toho, že pohladkala psa... Fakt divné.

pato88
17. máj 2024

@thirstymonk :D si planoval skoncit po 50tke?

Bolo tych byvalych viac a skoncila som s tymto ;) ale teraz vazne, nie som expert, ale sex a vydrz a vsetko okolo zavisi asi ako si partneri sadnu, ako sa kto snazi pre toho druheho, komunikacii a nie od predkozky. Urcite to boli pri obriezke, ale boli to raz (urcite obdobie) a je to asi pre chlapa lepsie, ako trpiet pravidelne pri sexe. Aj porod boli, aj operacia klbu, trhanie zubu atd a vsetci sme tu, tak preco nie ak treba.

hiro
17. máj 2024

Au brrrr... No teda neviem ci vy by ste si dali odrezat velke male pysky ze by sa vam nejako klitoris suchal pri kazdom kroku. Ja by som ani chodit nevedel, neviem ako po tej operacii behaju...

sagitar
17. máj 2024

Predkožka je veľmi dôležitá erotogénna zóna, ak nespôsobuje zdravotné dôvody, nie je dôvod ju odstraňovať. A v prípade ak spôsobuje problémy tak by som zvážil odstrániť len časť, nemusí ísť vždy celá preč. Pokiaľ funguje ako má, tak hygiena je brnkačka (vlastná skúsenosť).

thirstymonk
17. máj 2024

Ja by som sa tomu az tak nebranil, pokial by som nasiel cloceka, co uz to ma za sebou a bol by ochotny odpovedat na moje detailne otazky 🤣

autor
18. máj 2024

@heln tak on ma celkovo trochu zuzenu predkozku a vzdy ked to trocha prezenieme a nahodou sa mu spravi nejaka ranka na predkozke tak sa mu zapali a nemozme normalne fungovat lebo ho to stipe

althejka
19. máj 2024

Casta a banalna operacia u deti aj dospelych. U deti viac u dospelych vacsinou na vlastnu ziadost. Ak sa neporiesila skor. Z hygienickeho hladiska absolutna vyhoda , pod predkozkou je necistota a ak chlap zanedbava jej hygienicku rutinu, vie narobit sarapatu nielen u neho vramci balanitidy -zapalu,ale aj u zeny.