Nadriadená ma dnes úplne strápnila

26. apr 2024

Ahojte, pracujem v jasliach. Hľadáme novú silu, čiže chodia zaujemkyne. Ja so šéfkou robíme spolocne pohovory. Plus chodia mamičky s deťmi, ktoré tam chcú umiestniť. Dnes mi nadriadena hovorí, že bude pohovor. Prídem, v triede mamička s 2 ročným dieťaťom. Ja že ho tam chce umiestniť. Začala som sa s mamičkou baviť kedy ho chce umiestniť, či má alergie, či je odplienkovany atď. Budúci týždeň sefka odlieta na dovolenku na týždeň. Budem robiť 9 hodín denne. K dispozícii budem mat len brigadnicku na pár hodín. Mamička povedala, že malého dovedie od pondelka na celý deň. A ze ho uspi. Ja že je taká situácia, že poobede budem sama a netrúfam si zobrať nové dieta, ktoré môže plakať za mamou a budem sa mu musieť stále venovať a co ostatné deti. Nech ho dá do 12, kým tam mám brigadnicku. Ona čosi hovorila, že mi pomôže. Ja ze bez zmluvy nemoze. No divná komunikácia. Šéfka sedela a usmievala sa a naraz sa začala nahlas smiať až sa za brucho chytala. Povedala mi, že sorry, som ti naschvál nepovedala, ze to je zaujemkyna o prácu, ktorá tu chce umiestniť zároveň dieťa. Že sa bavila na nasej komunikácii a že som bola dobrá ako som trvala na svojom. Strašne sa ma to dotklo, že sa na mne doslovne bavila a nechala nás tam dohadovať sa. Jedna o voze, druhá o koze. Som jej povedala, ze to bolo neuctive voči nám obom. Celý deň ma to trápi Toľko toho by som jej chcela ešte povedať, ale neviem ci sa ozvať či nie.

autor
26. apr 2024

Ona je taká svojska ale toto ešte nikdy neurobila. Som nahnevaná aj kvôli tomu, že ja ju budem zastupovať týždeň, kým bude ležať na pláži, už teraz mám z toho stresy a ona mi ešte pridá. Mala z toho ohromnú zábavu. Co si pomyslela zaujemkyna o prácu nechcem ani vedieť. Povedala, že to bola len sranda. Som precitlivena?

personality
26. apr 2024

Áno si. Mega precitlivelá a ešte aj strnulá. Mala by si sa uvoľniť a snáď aj zasmiať.

bennn
26. apr 2024

To nič nie je, ale nebolo to od nej dôstojné. Každopadne keď ju neprijmu, tak jej to môžeš pripomenúť, že sa zabáva na tom, že svoju prácu robíš profesionálne a zodpovedne.

bennn
26. apr 2024

Robiť si srandu z nikeoho iného je zábava pre tých ostatných, ale nie pre toho s ktorého si robíš srandu. ... Nerozumiem, že si to ľudia nedokážu uvedomovať. Ešte vo voľnom čase to pochopím, to je voľba každého človeka ako sa bude voči komu správať, ale v práci sa má správať profesionálne a zodpovedne aj voči zamestnancom.

autor
26. apr 2024

@personality Nemyslím ze som strnula. K práci ako aj k pohovorom pristupujem zodpovedne. Kým prebiehal tento úžasný pohovor mi plakali deti, čakalo ma prebaľovanie 10 detí. Ja som nemala čas sa zabávať a zúčastnila som sa takéhoto divadielka

joannita
26. apr 2024

Si precitlivela podla mna. Uplne normalna sranda, ved sa uvolni. Keby si videla aku srandu sme si my s kamoskami robili zo seba a vlastne stale robime, toto co pises mi pride uplne normalne.

pluss
26. apr 2024

No asi aj áno...však tá záujemkyňa aspoň vidí ako pristupuješ k práci zodpovedne a ako by aj ona mala tak čo strašne sa stalo?

babovka2321
26. apr 2024

Robis z komara somara.

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

Mozno si sa po prichode mala najskor u sefky informovat, o co sa jedna. Na buduce si najskor zisti, o co sa jedna a potom vybavuj😉

madeincssr
26. apr 2024

Aaaale, ziadne strapnenie. Bud na seba pysna, ze si sa spravala profesionalne (co nakoniec povedala aj sefka - "srandistka"). Nemas sa za co hanbit. A sefka ta ma mozno (svojim divnym sposobom) rada. Niektori ludia maju drsnejsi zmysel pre humor, ale niektorych ked dlhsie spoznas, zistis ze su fajn.

autor
26. apr 2024

@bennn ved o to ide. Šéfka je 60 ročná pani u ktorej by si čakal trochu serióznosti. Ako mám mať u novej kolegyni autoritu keď ona sama ma pred nou zhodí

nevenka
26. apr 2024

@bennn mam ten isty nazor...

sovica
26. apr 2024

Podľa mňa nie si precitlivelá. Bolo to nevhodné a neprofesionálne voči Tebe aj voči mamičke, ktorá mala záujem o prácu. Na druhej strane, mohla sa aj tá pani ohradiť, že ste sa asi nepochopili a že prišla na pohovor a zároveň umiestniť dieťa v jasliach.

autor
26. apr 2024

Ona mi nikdy dopredu neoznámi že bude pohovor. O ničom ma neinformuje

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

Ved v uvodnom prispevku pises, ze ta zavolala, ze bude pohovor, teraz pises, ze Ta neinformuje. Tak sa najskor dohodni sama so sebou, ako to bolo😉

thereisabear
26. apr 2024

Podľa mňa strápnila iba seba. Na mieste tej baby tam už neprídem.

autor
26. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl áno, oznámila, keď už bola pani v triede

danica2711
26. apr 2024

šéfka nestrápnila teba, strápnila sama seba. Možno ste sa nepochopili, povedala ti, že bude pohovor a ty si automaticky predpokladala, že ide o prijatie dieťaťa do jaslí,keďže dotyčná tam prišla s dieťaťom. OK, vloudila se chybička, stane sa, ale šáfka sa nemala rehotať ako pominutá. To nemalo so srandou nič spoločné, mohli ste sa nad tým všetky krátko zasmiať a spláchuť to, ale od nej to profesionálne nebolo. Ty sa tým nezaťažuj, ty si sa nechovala trápne

pluss
26. apr 2024

Autorita sa buduje nie tým ako sa k tebe správajú iní....zbytočne si nedotkliva...v prvom rade si uvedom že robíš v jasliach s deťmi a uvoľní sa...nie si na ministerstve v kostýme kde musíš a kde by museli byť všetci úpätí

taga
26. apr 2024

Nie, nie si precitlivela!
Takto si robit srandu - ok - v kruhu rovnako nastavenyvh priatelov.
NIE vramci pracovneho vztahu a uz vobec NIE pred potencionalnym zaujemcom o pracu prepana!

Ale, povedz si, ze ta mamicka sa skor zhrozila z nej, co za kravu tam sefuje a podla mna, ani do tej ptace nenastupi, ja by som teda do prace k takejto neprofesionalej "sefke" nenastupila ani omylom.

V den jej odletu by som jej rano napisala, ze mas zlcnikovy zachvat a si na prijme v nemocnici a nemozes ju zastupit... a potom mozno o pol dna, ze si sa strasne dobre zabavala na nej, ako nepojde na dovolenku, ale ze to bola iba sranda

yoxinka
26. apr 2024

Ja na mieste tej ženy, už tam neprídem. Hentaké šéfkino správanie by mi prišlo úplne odveci. Na tvojom mieste by som to asi tak strašne neprežívala, lebo ty si urobila všetko ok, podľa mňa, ale šéfka sa správala ako šibnutá pubertiačka. Nechcela by som pracovať pre takého človeka. A vy všetky, čo tu píšete, že je autorka strnulá a podobné haluze, už vidím, ako by ste vyvádzali, keby ste sa dozvedeli, že valm decko v jasliach revalo, lebo šéfka si robila srandu zo scénky s ich učiteľkou. A keď sa fakt zamyslíte nad tým, čo sa tam stalo a poriadne si to prečítate, nemôže vám to prísť ok.

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

No, nejako to stale nesedi s tym, co pises v uvodnom prispevku. Ale to je jedno, to vies len Ty, ako to tam bolo. V kazdom pripade si bola zbytocne iniciativna, mala si sa najskor spytat sefky a az potom jednat s tou pani.

vroni
26. apr 2024

Nie, nie si precitlivela. Zaujímavé, koľko žien v pohode akceptuje výsmech inej ženy. Nebolo to ani vtipné ani smiešne, bolo to hulvatske, primitívne a neprofesionálne. A intenzívne by som uvažovala, či pre takú osobu chcem naďalej pracovať.

andreatytler
26. apr 2024

Vies, co, ak by som bola v tvojej situacii, sama by som sa strasne rehotala keby sa to konecne vsetko vysvetlilo, lebo to muselo byt komicke.
Myslim ze tie co ti vravia ze si precitlivela, narazaju na to ze by ti mozno nezaskodilo ak by si sa vedela zasmiat sama na sebe. Potom mas aj vacsie pochopenie pre ludi, ktori sa smeju na tebe ked si v skutocne komickej situacii.
Ale ak by sa na mne takto zabavala sefka ze mi naschval nepovie o co ide, dostane ma do tejto komickej situacie a potom este naschval pozoruje ako sa tam dohadujeme, tak to by mi vadilo. Dobre si jej povedala.
Ale nebolo to nieco co by mi sedelo pridlho v zaludku. Asi tebe sedi, lebo tam bude aj nieco ine medzi tebou a sefkou.

sissy27
26. apr 2024

Mne to sice nepride ako extra trapas pre teba, ale teda ja byt zaujemkyna o pracu a sef firmy mat taketo spravanie, tak sa tomu miestu zdaleka vyhybam. A v tomto pripade aj ako zaujemkyna o pracu, aj ako matka dietata. Tak deti tam placu a madam ma cas na blbe vtipky a zdrzuje jedinu zamestnankynu s hlupostami? A dalsia vec - ako je mozne, ze tam budes tyzden sama? U nas napriklad nie je dovolene, aby bol v praci clovek sam a specialne pri detoch mi to pride dost riskantne.

autor
26. apr 2024

@andreatytler ja sa dokážem sama na sebe zasmiať ale tu ide o to, že šéfka sa zabávala na tom, že ma nechala v omyle a potom vybuchne v rehot a povie ako sa na nás bavila tak pre mňa smiešne nie je. Ona je na seba precitlivena, za všetko ma dusi a zo mňa sa smeje. Ja mám práveže zmysel pre humor keby ste ma poznali. Ale vtip je keď sa smejú obidve strany, nie smiať sa na úkor druhého.

autor
26. apr 2024

@sissy27 Do 12 budem mat brigadnicku a potom budem bohužiaľ sama. Nie sú ľudia. Pritom zo zákona môže byť na 1 dospelú osobu len 5 detí a nie 10. To mi tiež smiešne nepríde. Ale šéfka tvrdí, že to musím zvládnuť. Vraj ona by to dala.

andreatytler
26. apr 2024

Predstav si ze by si sa do tejto situacie dostala prirodzene. Ze by to nebolo zapricinene sefkou, ale zhodou nahod. A dohadovali by ste sa tam a nechapali ani jedna co ta druha strana hovori a nakoniec by sa to po 5 minutach zufalej chaotickej konverzacie vysvetlilo.
Povazovala by si to za komicke?

natall113
26. apr 2024

Niesi precitlivena... takéto správanie vo vzťahu šéf - zamestnanec je za mňa maximálne nevhodné.
Ale skôr je to trapas pre šéfku.
Ja byť tou babou tak určite nenastúpim niekde kde sa šéfka takto správa

autor
26. apr 2024

@andreatytler áno, to by som sa schuti zasmiala, to mi ver. Pri mne sa smeje brigadnicka casto. Aj dievčina čo bola u nás na praxi hovorila, že som bola najlepšia kolegyňa akú kedy mala. Ale uviesť ma do omylu a smiať sa zo mňa a zo zaujemkyne mi vtipné nepríde. Bolo to neprofesionálne aj voči nej.